Selline liigikaitseliste projektide rahastamise viis muutub Euroopa loomaaedade seas järjest levinumaks. Esimesena tegi sellega algatust Baseli loomaaed. Praegu on paljude hulgast märkimist väärivad näiteks Leipzigi ja Wrocławi loomaaiad, kelle külastajad toetasid looduskaitset eelmisel aastal enam kui 200 000 euroga” ütleb loomaaia direktor Tiit Maran.

„Tahaks väga loota, et ka Tallinna loomaaia külastajad annavad oma panuse praeguse elurikkuse hävimise kriisi peatamiseks.“ lisab Maran.

Liigikaitseks kogunenud summaga toetab loomaaed väljavalitud projekte maailmas, mis teostavad ohustatud liikide kaitsetegevust looduses. Ülevaade kogunenud summast ja projektidest, mida külastajate panusega toetatakse, antakse järgmise aasta alguses. Tallinna loomaaia eesmärk on välja valida elujõulised projektid, mida pikaajaliselt toetada.

Käesolev ettevõtmine pole Tallinna Loomaaiale esimene tegevus liigikaitseliste tegevuste toetamiseks. Alates 2016. aastast teeb loomaaed koostööd SA Lutreolaga, kellele tehtud annetustest ja kelle heategevuslike toodete müügist toetatakse organisatsioone nagu WildCats Conservation Alliance amuuri tiigri ja amuuri leopardi püsimajäämiseks, Save the Rhino teravmokk-ninasarvikute kaitsmiseks, Snow Leopard Trust lumeleopardide säilitamiseks ning looduskaitseprojekti Hiiumaal euroopa naaritsa asurkondade hüvanguks.

2018. aastal kogunes Tallinna loomaaiale ja SA Lutreolale tehtud annetustest ja heategevuslike toodete müügist liigikaitseprojektide toetuseks looduses rekordilised 23 326, 91 eurot, mis on pea kaks korda rohkem kui aasta varem.

Loodusrikkuse toetamine on järjest populaarsem ka eraisikute ja ettevõtete seas. 2018. aastal toetas Keret Linamäe lumeleopardi kaitset 2000 euroga ning AS FRAMM Sumatra ninasarviku kaitset koguni 5000 euroga. Olulisel kohal on ka Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsi vaderitoetus, millest kuni kümme protsenti läheb ohustatud liikide kaitseks.

Eelmisel aastal külastas Tallinna loomaaeda veidi üle 430 000 inimese. Iga külastus loeb.

Tallinna loomaaia piletihinnad suveperioodil (01.05-30.09) alates 1. maist 2019:

  • Täiskasvanu: 9 eurot* / 8 eurot
  • Õpilane,üliõpilane, pensionär: 6 eurot* / 5 eurot
  • Perepilet: 21 eurot* / 20 eurot


*Hind sisaldab ühe eurost vabatahtlikku annetust ohustatud liikide kaitseks. Külastajad, kes ei soovi pileti ostuga liigikaitsetegevust toetada, saavad annetusest pileti ostmisel loobuda ja maksta ühe euro võrra soodsamat hinda.