Õige otsuse esitas konkursile MicroLinki endine juht Allan Martinson, teatas Delfile konkursi korraldaja.

Õige Otsuse konkurss viiakse läbi eesmärgiga ajendada tippjuhte oma töö peamist sisu, otsuste tegemist, analüüsima ja arendama. Konkursil osalesid 20 Eesti tippjuhi juhtimisotsused, mis langetati 2003. aastal.

Nädalavahetusel toimunud Tartu Juhtimiskonverentsil anti MicroLinkile üle ka Suur Auhind, milleks oli skulptor Tauno Kangro loodud Mõõk.

Tartu Juhtimiskonverentsi korraldustoimkond ja esinejad valisid teise vooru 8 otsust. Eelmisel aastal võitis Õige Otsus! konkursi Mati Jostov Eesti Põlevkivist, üle-eelmisel Monika Salu, kes juhtis siis Eesti Lotot.

“SAF Tehnika ja Delfi olid mõlemad n.ö startupid, mis ehitati nelja aasta jooksul üles ning mis suutsid saavutada oma valdkondades olulised positsioonid,” ütles konkursivõitu kommenteerides MicroLinki nõukogu liige ja endine juht Allan Martinson. “See peaks olema innustav näide ka teistele ettevõtjatele, et edukad tehnoloogiaettevõtted on ka Baltikumis võimalikud.”

MicroLink võitis Suure Auhinna otsusega lahkuda mittepõhitegevusalade omanikeringist, teenides sellega omanikele erakordset kasumit. Delfi müüdi uuele omanikule ja SAF Tehnika viidi börsile. MicroLink muutus fokuseeritud korporatiivkliendile suunatud IT teenuste ja lahenduste firmaks. Tulemus omanikele oli Balti IT tööstuse ajaloo ja ML ajaloo suurim, ligi 350 m EEK kasum lõppenud 2003/2004 finantsaastal. Omanikel on põhjust rahul olla, sest tegemist on ühe kõige kasumlikuma investeeringuga tehnoloogiasektorisse Balti regioonis.

MicroLinki eesmärk on pakkuda oma klientidele kõigi nende IT operatsioonide halduse ja arenduse alaseid teenuseid. MicroLinki tegevusaladeks on sealjuures IT infrastruktuuritoodete müük, tarkvaraarendus, ärirakendused, IT koolitus, andmeside ja võrguteenused, serverikeskused, süsteemihaldus, lõppkasutaja tugi ja kontorisisese arvutipargi hooldus.

MicroLinki ettevõteteks on Eestis MicroLink Eesti, Lätis MicroLink Latvia ja Baltijas Datoru Akademija, Leedus MicroLink Data, Fortech IT ja MicroLink Netcoms ja Valgevenes MicroLink Sistemi.