Liikluskindlustuse fondi juhi Mart Jesse sõnul on liikluskindlustuse hind viimase paari aasta jooksul tõusnud, kuid nüüd on see aeglustumas. „Hinnatõus on olnud tingitud keskmise kahju ja kahjusageduse tõusust ning liikluskindlustuse turu kahjumlikkusest. Eelmise aasta lõpuks jõudis turg peale kuut kahjumiaastat taas mõõdukasse kasumisse ja seeläbi on näha, et surve hindade tõstmiseks on vähenemas,“ ütles Jesse.

Tänavu esimeses kvartalis registreeriti kokku 9500 liikluskindlustusjuhtumit, mida on 9 protsenti rohkem kui eelmisel aastal samal ajal.

Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) statistika kohaselt on liikluskindlustuse hinnatõus aeglustumas, tõustes tänavu esimeses kvartalis vaid ühe protsendi võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Keskmine liikluskindlustuse aastamakse on 147 eurot.

Enim õnnetusi juhtub parklates

Kõige liiklusõnnetusrohkemad kohad Eestis on Riia ring ja Lõunakeskuse parkla Tartus. Alates möödunud aasta teisest kvartalist on Riia ringil juhtunud 131 liikluskindlustusjuhtumit ja Lõunakeskuse parklas 120 juhtumit.

Kaubanduskeskuste parklates on viimase aasta jooksul juhtunud enim liiklusõnnetusi veel Ülemiste Keskuse, Sikupilli Keskuse ja Järve Keskuse juures.

Tallinna ristmikel oli aasta jooksul üle 100 liikluskindlustusjuhtumi Tammsaare teePärnu maantee ristmikul, Akadeemia tee ringil ja Sikupilli ristmikul.

BTA Kindlustuse kahjukäsitluse osakonna juhataja Jevgeni Maksini hinnangul mõjutasid liiklusõnnetuste arvu kasvu aasta alguses lumised ja jäised teed. „BTA praktikas oli selle aasta alguses kaks väga traagilist lumesajust päeva, kus mitu autot sõitis maanteelt välja, toimus palju tagant otsasõite ja oli ka hukkunuid. Tuletame autojuhtidele meelde, et vastavalt teeoludele tuleb valida õige sõidukiirus ja hoida pikivahet,“ ütles Maksin.

AS Inges Kindlustuse juhatuse esimehe Voldemar Vaino sõnul ostavad paljud inimesed viimaste aastate hinnatõusu tõttu kindlustuslepingu seltsi kodulehelt. „Järjest rohkem kliente jõuab kindlustusseltsini www.lkf.ee asuva liikluskindlustuse kalkulaatori vahendusel, kuhu on koondatud seltside soodsaimad pakkumised,“ ütles Vaino.