"Töötukassal on üha suurem roll aidata meie inimestel ja ettevõtetel kohaneda suurte muutustega tööturul. Peame toetama töötajate ning tööotsijate ümberõpet majanduse kasvuvaldkondades ja tulevikutöökohtadel töötamiseks," märkis töötukassa nõukogu uueks juhiks valitud sotsiaalminister Tanel Kiik.

Värske sotsiaalministri sõnul on vananeva elanikkonnaga Eestis lisaks olemasoleva tööjõu toetamisele oluline kaasata ka neid sihtrühmi, kes on seni tööturult eemale jäänud. "Olgu nendeks siis näiteks noored, kes ei õpi ega tööta, vähenenud töövõimega inimesed, hoolduskohustusega või vanemaealised töötajad," loetles Kiik.

Ta märkis, et töötukassal on oluline ülesanne motiveerida nii tööandjaid kui inimesi üksteisele võimalust andma ja toetada tööks vajalike oskuste andmisega.

Eesti Töötukassa kõrgeim juhtimisorgan on kuueliikmeline nõukogu. 2004. aasta septembris leppisid nõukogu osapooled kokku, et nõukogu esimees valitakse rotatsiooni korras üheaastase tähtajaga. Enne Tanel Kiike oli sellel kohal senine tööandjate keskliidu juht Toomas Tamsar.

Vastavalt töötuskindlustuse seadusele nimetab töötukassa kaks nõukogu liiget valitsus. Ametiühingute keskliit ja teenistujate ametiliitude organisatsioon (TALO) nimetavad kumbki ühe nõukogu liikme ning tööandjate keskliit nimetab kaks nõukogu liiget.

Kiige kõrval kuuluvad nõukogusse veel Toomas Tamsar, ametiühingute juht Peep Peterson, TALO juhatuse esimees Ago Tuuling, rahandusministeeriumi kantsler Veiko Tali ja Haapsalu Uksetehas AS-i juht Ago Soomre.