Tehingud, mis äratasid Saksa suurpanga rahapesuvastase üksuse töötajate tähelepanu, leidsid aset 2016. ja 2017. aastal, kirjutab New York Times, viidates viie Deutsche Banki kas endise või praeguse töötaja kirjeldustele.

Saksa suurpanga vastavuskontrolli spetsialistid koostasid ka ebaseaduslikule tegevusele tähelapanu juhtivad aruanded, mis oleks nende hinnangul saadetama USA rahandusministeeriumi majanduskuritegevust uurivale üksusele. Kui asjasse sekkusid panga – mis on laenanud Trumpi ja tema väimehe ettevõtetele miljardeid dollarid – juhid, jäid need raportid saatmata.

Kuigi pole päris kindel, millised Trumpi ja Kushneriga seotud tehingud panga töötajates kahtlusi äratasid, tõdeb New York Times, et vahel jäetakse sellistele asjadele tähelepanu juhtivad aruanded välja saatmata, kui panga sees leitakse, et hoiatused pole piisavalt põhjendatud. Samas kirjeldasid pangatöötajad, et mõned tehingud olid seotud edasi või tagasi raha kandmisega välismaistele ettevõtetele või eraisikutele.

Väljaandega suhelnud Deutsche Banki töötajaid viitasid, et mainitud intsidendid peegeldasid panga juhtide ükskõiksust rahapesuvastaste seaduste suhtes. Panga endine rahapesuvastase üksuse spetsialist Tammy McFadden, kelle laualt osad kahtlased tehingud läbi käisid, ütles, et ta vallandati möödunud aasta aprillis pärast seda, kui oli korduvalt juhtinud tähelepanu panga nõrkadele rahapesu kontrollimehhanismidele.

Panga pressiesindaja Kerrie McHugh sõnul on Deutsche Bank teinud kõik endast oleneva, et tugevdada majanduskuritegude ennetuseks vajalikke meetmeid. Ka ütles ta, et väide nagu oleks keegi vallandatud sellepärast, et ta ütles, et pangal on liiga nõrgad kontrollimehhanismid, ei pea paika.

Möödunud kuul andis Trump Deutsche Banki kohtusse, soovides selle sammuga ennetada, et pank peaks kongressi uurijatele tema tehingutega seotud dokumente välja andma.