Veebruari hakul leidis meedias kajastust, et Wizz Air hakkab lendama Tallinnast otse Gruusia linna Kutaisisse, otseliin plaaniti avada augustis.

"Super uudis, eestlased tormasid kohe ostma," räägib pileti ostnud Liina. "Tunnistan, ma jäin isegi veidi hiljaks - nõnda odavalt enam ei saanud. Lend sinna circa 100 eurot. Aga ka see on mõistlik, kuna sihtpunkt kaugel ja varasemalt oli Tallinna kaudu võimalik sinna lennata vahemaandumisega ja hind ühe otsa kohta mitusada eurot vähemalt."

Liina ostis pileti avapäevaks 4. augustiks. "Mugav, lend pidi startima keset päeva," ütles ta.

Nüüd tuli aga Liinale Wizz Airilt teade, et reis Tallinnast jääb ära ja asenduseks pakuti lendu Riiast. "Vaatasin kodukalt, et tühistatud on kõik augustilennud. Esimene lend Tallinnast alles 11. september," lisas ta.

"Kuna mul on seal juba ööbimised ostetud, eks ma siis lähen Riia kaudu. Aga paras aja- ja närvikulu see on. Tuleb Riiga sõita ka üsna pentsikul ajal - lend väljub kell kuus hommikul," kurdab Liina.

"Loodan, et sügiseks pileti ostnud ka vastu näppe ei saa. Nagu näha, siis Wizz Air võib väga ootamatult reisi tühistada, pakkudes alternatiiviks lendu teisest riigist," lõpetab ta.

Tallinna lennujaama pressiesindaja Margot Holts kinnitab, et otseliini avamine lükati edasi. "Wizz Air teavitas meid hiljuti, et alustab lendamist Kutaisi-Tallinn-Kutaisi liinil 11. septembril esialgse 4. augusti asemel."

Välismeediast teema kohta uurides leiab, et Kutsai otseliinide avamine lükati edasi ka viiest muust linnast, nende hulgas Eindhoven, Brüssel, Kopenhaagen, Bari ja Basel.

Kuid mis põhjusel? AzerNews kirjutab, et väidetavalt on tegemist "operatsioonilise takistusega", ehk siis Wizz Airi kolmas Airbus A320 jõuab Kutaisi lennujaama hiljem, kui algselt planeeritud.