Korteriühistud võtsid liidupäeval vastu vastavasisulise ühispöördumise riigikogu, valitsuse ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi poole. Liidupäeval osalejad peavad olukorda, kus rekonstrueerimistoetusteks ettenähtud summad saavad taotlustega kaetud kõigest paari minuti jooksul, sest rohkem raha lihtsalt pole, äärmiselt kahetsusväärseks. "Toetuseta jäävad ühistud, kes on mitu aastat toetuse nimel vaeva näinud ja omavahenditest ettevalmistusteks investeeringuid teinud," seisab ühisavalduses.

Liidupäeval osalenud ühistute juhid tuletavad poliitikutele meelde, et ühe keskmise korterelamu ettevalmistus rekonstrueerimiseks meetmes ettenähtud tingimustel võtab aega kaks kuni kolm aastat ning toetusest ilmajäämine nullib selle töö täielikult. "Hoonete hea sisekliima ja väiksemad küttekulud ning inimeste parem tervis on väärtused, millega ei tohiks kergekäeliselt ümber käia," öeldakse ühisavalduses.

"KredExi korterelamute rekonstrueerimise toetusmeetme raames esitasid korteriühistud kuue minutiga 80 taotlust kokku 25 miljonile eurole, mis tähendab, et selleks aastaks ettenähtud 17,5 miljonit eurot on jagatud.
Kokku esitati korteriühistute liidu andmetel taotlusvooru sulgemiseni taotlusi summas 40,1 miljoni eurot," vahendas EKÜL-i juhatuse esimees Andres Jaadla.

"Üks võimalus on ka rahuldada sellel aastal taotlusvoorus KredExile avalduse esitanud korteriühistute taotlused kogu taotluste mahus, milleks korteriühistute liidu andmetel on 40,1 miljonit eurot, tehes 17,5 miljoni euro eest väljamakseid 2019. aasta eelarvest ning võimaldades 22,6 miljoni euro eest väljamakseid teha 2020. aasta eelarvest," rääkis Jaadla.