Kindlustuse olemasolu tõendab välismaal roheline kaart. IIZI liikluskindlustuse tootejuht selgitab, millal rohelist kaarti vaja läheb.

Kui Eestis ei ole vajalik kindlustusdokumente paberkandjal sõidukis kaasas vedada, siis kaugemale sõites tuleks see üle kontrollida. „Üldiselt EL- riikides piisab liikluskindlustuse tavapoliisist, kuid asjaajamist lihtsustab ingliskeelne roheline kaart,“ lisab liikluskindlustuse tootejuht.

Tegemist on rahvusvahelise vormiga, mis tõendab liikluskindlustuse olemasolu. Roheline kaart teeb välisriigis asjaajamise lihtsamaks ning selle olemasolu vähendab ka arusaamatusi auto kindlustuskaitse osas. „Oluline on arvestada, et roheline kaart kehtib ainult prindituna rohelisele paberile,“ lisab liikluskindlustuse tootejuht.

Paraku on teist värvi paber toonud kaasa ka probleeme ning isegi rahatrahve.

Roheline kaart on kohustuslik, kui reisid väljapoole Euroopa Majanduspiirkonna lepinguriike (va Šveits), Euroopa Majanduspiirkonna lepinguriikides on kaart soovituslik, kuid piisab ka ainult liikluskindlustuse poliisist.

Seega, kui planeerid reisi väljapoole lepinguriike, näiteks Venemaale või Horvaatiasse, tuleks roheline kaart varakult vormistada. Roheline kaart on kohustuslik kaasa võtta reisides järgmistesse riikidesse: Albaania, Andorra, Aserbaidžaan, Bosnia ja Hertsegoviina, Horvaatia, Iisrael, Iraan, Makedoonia, Maroko, Moldaavia, Montenegro, Serbia, Tuneesia, Türgi, Ukraina, Valgevene, Venemaa.