Nipp 1: näri laimi

Teadlaste poolt läbi viidud uuringus testiti suitsetamisest loobumisel värske laimi efektiivsust. Uuringus leiti, et värske laim on arvestatav abivahend suitsetamisest loobumisel.

Laim on kergesti kättesaadav ja ilma toksiliste kõrvalmõjudeta alternatiiv nikotiinisisaldusega närimiskummile. Laim on tervisele hea. Nii et pista üks laim omale taskusse ja kui suitsuisu peale tuleb, siis söö üks kosutav viil laimi.

Nipp 2: haki porgandid sigaretipikkusteks

Suitsetamisest saab loobuda ka asendades selle sarnase, kuid mitte tervisele ohtliku tegevusega. Üks lihtne ja toimiv nipp on porgand. Lõika porgand umbes sama suurusteks juppideks, kui on sigaretid ning pane nad suitsupaki sisse suitsude asemele.

Nii on sul suitsupakk ikka taskus, kuid siis, kui tekib suitsuisu, saab mürgise suitsu sissetõmbamise asemel hoopis maitsva ja kosutava snäki.

Nipp 3: nuusuta häid lõhnu

232 suitsetajaga, kellel ei olnud otsest soovi tubakast loobuda, tehti katse. Neil paluti sigarett süüdata, kuid seda mitte tõmmata. Peale süütamist oli osalejate keskmine suitsu isu 100 punkti skaalal 82,13.

Pärast seda anti neile nuusutada kolme erinevat lõhna: meeldiv lõhn, suitsupaki lõhn ja lõhnatu karp. Kõige enim langes suitsuisu peale meeldiva lõhna nuusutamist (šokolaad, õun, piparmünt, sidrun jne). Samuti langes suitsuisu ka teisi asju nuusutades, kuid mitte nii palju. Meeldiva lõhna nuusutamine võib suitsetaja tähelepanu eemale viia ning siduda meeldiva mälestusega.

Nipp 4: hoia snäkke lähedal

Kui suitsuisu peale tuleb, võib aidata kiire snäkk. Näiteks päevalilleseemned, hapud kommid ja pulgakommid. Muidugi tuleb olla hoolas, et magusate snäkkidega üle ei pingutaks, sest vastasel juhul jätavad need jälje vöö ümbermõõdule.

Nipp 5: mine kuuma dušši alla või vanni

Kuum dušš või vann leevendavad stressi ja suitsuisu võib kaduda hetkega.

Nipp 6: muuda oma rutiini

Kui sa oled harjunud rõdul või verandal olles suitsetama, siis asenda suitsetamine hoopis mõnusa rohelise teega. Rutiin jääb, kuid tegevus on tervislik.

Nipp 7: laula!

Mõnda inimest on tõesõna suitsuisu leevendamisel aidanud ka laulmine. Laulmine paneb vere paremini ringlema ja annab kopsudele väikese "trenni".