1. Sisseehitatud garderoobid, kapid ja panipaigad on saanud kaasaegsetes korterites standardiks

See võtab enda alla ligikaudu 10–20 m2 lisapinda. Veel mõni aeg tagasi püüti mahutada kõik oma asjad pärast korteri ostu sisse kolitud kappidesse, mis algselt kavandatud eluruumi märkamatult väiksemaks muutsid. Tänapäeva kvaliteetsed ehitajad ja arendajad planeerivad aga juba enne ehitust korteritesse suuremad panipaigad, et mahutada seinte taha kogu argielu: kodumasinad koos triikimata pesuga või harjad-kühvlid ja pesuämbrid, mida ei ole ilus silma alla jätta. Järjest enam hindavad inimesed õhku ja stiilselt sisustatud kodu ning ei soovi oma eluks mõeldud ruumi asjade ja kappide arvelt kaotada. Väärtuseks on saanud puhas pind, mis eeldab garderoobide ja panipaikade osavat sisseehitamist ja planeerimist juba projekteerimise etapis.

2. Inimesed peavad mahtuma korterisse koos oma ruuminõudvate harrastuste ja elustiiliga

Tänapäeval on erinevas vanuses inimestel hulk hobisid, mis on saanud oluliseks osaks nende igapäevasest elust. Kodu peab sellega arvestama ja hinnanguliselt nõuab see u 5–10 ruutu lisapinda. Olgu see lumelaud või rula, mäesuusad, rulluisud, linna- ja maastikurattad, hularõngad tennise- või golfivarustus. Loetelu võib olla väga pikk. Aktiivne eluhoiak on järjest populaarsem ning oma kodu planeerimisel on hea seda targalt ette arvestada. Nii väldid olukorda, kus lõpuks oma rulluiske diivani alt otsid või duši alla minnes iga kord tennisevarustuse ajutiselt välja tõstma pead.

3. Oma kodu planeerimisel võiks olla sisse arvestatud ruum tulevikuplaanideks

Oma kodu soetamine on suur otsus, selle järgi paned paika enda ja oma pere igapäevase logistika. Koolid, lasteaiad, töökohad ja huviringid, mis loovad oma kogukonna ja sõpruskonna. Kolimine teise korterisse võib su igapäevase elukorralduse pea peale keerata, ka kaasnevad elukoha muutmisega üldjuhul väga suured lisakulud: uus köök, garderoobid ja kõik muu. Seepärast on soovitatav juba täna omale natuke avaram kodu muretseda, et tulevikus uuesti elukohta muutma ei peaks. Nii on sul rohkem ruumi tulevikuplaanide teostamiseks, olgu nendeks kas või pere suurendamine ja laste kasvatamine.

Igapäevases kasutuses oleva pinna suurus on inimeste jaoks kindlasti olulisemaks muutunud ning terake suurem korter on praktilises mõttes investeering tulevikuks. „Kui juba investeerida oma korterisse, siis pigem mõnikümmend ruutu suuremasse, mis tagab vara väärtuse kasvu ja mugava elukeskkonna ka tulevikus,” lisas Merko kinnisvaraarenduste turundusjuht Merlyn Viilik.