Toompea veerel, kolme parima Tallinna asumi: ajaloolise vanalinna, hipseterliku Kalamaja ja peresõbraliku Kassisaba ühenduskohas leiad uue korterelamu Matilda Maja, kus saad osa kolme ihaldatud piirkonna elust.

„Matilda Maja asukoht on tõesti unikaalne,” rääkis Merko kinnisvaraarenduste turundusjuht Merlyn Viilik. „Vanalinnani on sealt jalutada tõesti vaid mõnisada meetrit. Linnulennult on väga lähedal ka tänapäeva moodsaim kogunemiskoht Telliskivi loomelinnak oma kohvikutega ning Kassisaba kodune rohelus parkide ja mänguväljakutega, mis on parimad nii perega jalutamiseks kui ka spordiks.”

Vanalinn

Idüllilisest vanalinnast vaid poole kilomeetri kaugusel paiknev Matilda Maja pakub rohkelt võimalusi nii kultuuri, vaatamisväärsuste kui ka linnamelu nautimiseks.

Vanalinn on kahtlemata koht, kus tuksub Tallinna süda. Selle tänavatevõrk ning olulised esindus- ja sakraalhooned on säilinud oma keskaegsel kujul ning annavad hea võimaluse ajas tagasi rännata.

Tallinna vanalinnas toimub aasta ringi värvikirevaid üritusi, mille seast leiab ka mitmeid festivale. Aasta tipphetk on muidugi vanalinna päevad, kui toimuvad kontserdid, teatrietendused, näitused, laadad ja palju muud huvitavat, millest osa võtta.

Muidugi ei saa ühelgi aastal ka ilma keskaja päevadeta, mis viivad meid koos keskaegse turu kauplejate ja käsitöölistega 500 aasta tagusesse Revalisse.

Mainimata ei saa jätta ka seda, et vanalinnas on palju vaimustavaid söögikohti nii Eesti kui maailma köögi hõrgutiste proovimiseks.

Kalamaja

Kalamaja on tuntud oma puitmajade ja boheemlaslike võlude poolest ning asub Matilda Maja kodust vaid üürikese jalutuskäigu kaugusel. See on hipsterasum, mille olustikus on võrdselt tunda nii agulile omast hõngu kui ka moodsat eluhoiakut.

Kalamaja on muutunud üha nooruslikumaks ning sinna on kolinud palju loomeinimesi. See on kindlasti ka see koht Tallinnas, kus saab kohalike elust ja tegemistest kõige paremini osa.

Sealne Telliskivi loomelinnak on Tallinna loominguline kese, kuhu on koondunud erinevate stuudiote, loomeettevõtete ja vabaühenduste kontorid. Loomelinnakus asuvad ka mitmed väikesed disainipoed, eriilmelised söögi-joogikohad ja fotogaleriid. Peatselt avatakse seal ka maailmatasemel fotokunstikeskus, restoran ja ürituspaik Fotografiska.

Telliskivis saab aastaringselt tutvuda ka Eesti tänavatoiduga, seda DEPOO tänavatoidualal. Üheks põnevaimaks toidukohaks on kindlasti PEATUS, mis on originaalkujul säilinud Moskva-Tallinna rongi reisi- ja restoranvagunisse rajatud kohvik ja ööklubi. Peale selle on Kalamajas ka Balti jaama uus ja Eesti kaasaegseim turukompleks, kus kohalik saab teha oma igapäevased sisseostud, kuid oma mõnusa atmosfääri ja huvitava antiigivalikuga on see avastamist väärt paik ka turistidele.

Telliskivi loomelinnakus toimub ligi 600 kultuurisündmust aastas ning igal laupäeval peetakse kirbuturgu. Seal asuvad Erinevate Tubade Klubi, Vaba Lava teatrikeskus ja kaasaegse tantsukunsti platvorm Sõltumatu Tantsu Lava.

Paljude ürituste seas on kahtlemata kõige populaarsemad Eesti suurim asumifestival Kalamaja päevad ja ülimenukas Telliskivi tänavatoidufestival.

Kassisaba

Kassisaba, mis jääb Matilda Majast lõuna poole, teeb eriliseks piirkonna rahu ja vaikus. Ajalooliselt on asum olnud Toompea eeslinn, mille asustus tekkis suuresti Luisenthali suvemõisa maadele. Rikkalikult vanemat hoonestust, madalaid puumaju koos puukuuride ja pesuköökidega leiab Kassisabast veel tänapäevalgi.

Kassisabas on külluslikult rohelust ning sõprade ja perega on hea aega veeta Falgi, Hirve- ja Toompargis. Kõigis kolmes on lastele mõeldud mänguväljakud ning rajad vankriga jalutamiseks, rattasõiduks ja sörkjooksuks.

Igal kevadel tuleb linnarahavas kokku, et lustida laulu-, tantsu- ja muusikarohketel Kassisaba kevadpäevadel ning -õhtutel, kust ei puudu kindlasti taaskasutuslaat, mängud lastele, pargijooksud ja mõnus söök.

Niisamuti avavad igal kevadel oma hooviväravad tegusad ja nupukad kassisabalased, kes pakuvad külastajatele midagi vahvat ka oma koduõuedes.

Kassisaba, Telliskivi ja Vanalinna seltsis tegutsevad igapäevaselt usinad ja nupukad inimesed, mistõttu Matilda Majja kodu soetades võid alati kindel olla, et kodukant on hoitud. „Need on piirkonnad, mille väärtus ajas on jätkuvalt kasvanud,” lisas Merko kinnisvaraarenduste turundusjuht Merlyn Viilik, rääkides Matilda Maja arendusest.

Jaga
Kommentaarid