1. Meie kliimas on korterit ostes peamine küsimus, milline on küttesüsteem ja sellega kaasnevad kulud

Kaasaegsete korterite puhul on aga sama oluline küsida juurde ventilatsioonisüsteemi olemasolu ja toimimise kohta. Ilma korrektse ventilatsioonisüsteemita muutub korter tulevikus niiskeks, mis võib omakorda kaasa tuua palju pahandust – hallituse või hoopis vammi. Tänapäeva kvaliteetselt ehitatud kortermajade puhul on parim lahendus soojustagastusega ventilatsioonisüsteem ja ruumipõhiselt reguleeritav põrandaküte, mis tagab korteris tervisliku sisekliima ja hea õhuvahetuse.

2. Kaasaegse eluruumi standard on natuke suurem ruutmeetrite arv, et sinna mahuksid ära nii inimesed kui ka nende asjad

Tänapäeva korterid on u 20–30 m2 suuremad ja seda mitmel põhjusel. Kodus on mõnus olla, kui arvestatud ei ole ainult inimeste ja asjade sõna otseses mõttes äramahutamisega, vaid ka isiku- ja liikumisruumiga meie ümber. Korterit ostes on inimesed hakanud järjest enam hindama avarust. Kusjuures tähele peaks panema, et korterisisestest panipaikadest ja garderoobidest on saanud norm ja seda mitte eluruumi arvelt, vaid lisapinnana. Inimestel on oma hobid, lastel oma asjad, lisaks majapidamistarbed, mis kõik vajavad kodus päris oma kohta, mitte ajutist paigutamist kapi taha või voodi alla. Panipaigad keldrikorrustel on lisaboonus.

3. Auto hoidmise võimalust tasub alati täpsustada

Linnakorteri eelis on muidugi võimalus liikuda jala ja rattaga, sest miski ei ole kaugel. Kuid auto on Eesti inimesele jätkuvalt väga oluline ning isegi siis, kui endal parkimiskohta vaja ei lähe, võib tulevikus korteri edasi müümisel parkimiskoha olemasolu saada väga oluliseks hinnamõjutajaks. Või ütleme otse välja, parkimiskoha puudumisest võib saada probleem. Parkimiskohti hiljem juurde osta on pea võimatu, mistõttu tasub see endale uues majas korterit soetades kohe juurde osta.

4. Palju on räägitud sellest, et mida lähemal on kodu linna südamele, seda kindlam on kinnisvara väärtuse säilimine ja kasv tulevikus

Linnakodu Tallinnas on lai mõiste, mille alla käib nii kesklinn ja ajalooline vanalinna piirkond, hipsterlik Kalamaja kui ka õdus Kassisaba. Mida lähemal linnale, seda parem. Uusarendusi võib tänapäeval leida aga ka kohas, kus elad mitte ainult ühes või teises piirkonnas, vaid mitme asumi keskel. Üheks näiteks on uus Matilda Maja, mis on planeeritud ja ehitatud kolme kõige unikaalsema Tallinna piirkonna: vanalinna, Kalamaja ja Kassisaba ühenduskohta. Just sellises kohas elades võid olla kindel, et tulevikus sinu vara väärtus ei lange.

5. Kodu keset linna ja teede läheduses nõuab väga helikindlaid seinu ja aknaid, et elu siseruumides oleks vaikne ja mõnus

Uue kodu soetamisel on alati oluline uurida, kas arendaja on viinud läbi kortermaja mürauuringu ning kas ehitaja jälgib ehitise heliisolatsiooninõudeid. Tasub juurde lisada, et suurema helikindlusega kolmekordsed puitalumiiniumist pakettaknad võiksid piisavalt müra tõkestada. Nii on kodus tagatud hea sisekliima, olenemata korteri paiknemisest teedeühenduse läheduses.

6. Linnakodu võib olla keset rohelust, kui oskad leida õige koha

Kindlasti on oluline lisaboonus maja oma sisehoov, läheduses asuvad pargid jalutamiseks ja hommikuseks sörgiks ning mänguväljakud lastele õues mängimiseks. Linnakodu, kus on lopsaka rohelusega sisehoov ning mis on ümbritsetud roheliste parkidega, on alati hea elukeskkond ja seega ka jätkusuutlik investeering.

7. Kodu soetamisel jälgi alati, kes on hoone arendaja ja ehitaja

Uuri tuttavatelt kogemusi ja täpsusta, milliseid andmeid kajastatakse uusarenduse kodulehe ehituskirjelduses. Mida täpsemalt on ehitusinfo edasi antud, seda kindlam saad olla oma investeeringus ning selles, et ilusad müügipildid kodulehel ei ole sinu pead segi ajanud. Uuri ka seda, kas sinu kodu ehitaja pakub ostutehingu järgset garantiiteenindust. Mis iganes mure puhul, mis pärast korterisse sisse kolimist tekkida võib, on hea teada, et on olemas inimesed, kes sinu probleemi lahendavad.

Jaga
Kommentaarid