Esimesed mõtted Kristiine kaubanduskeskuse rajamisest vanale Taksopargi territooriumile hakkasid Eesti ettevõtjate peas idanema juba 1990ndate keskel, kuid need materialiseerusid alles 1996. aastal kui Kristiine Keskuse AS toonane eestvedaja Margus Reinsalu ja Itaalia investor Ernesto Preatoni sõlmisid kaubanduskeskuse ehitamiseks investeerimislepingu.

Kuigi algselt plaaniti Kristiine Keskuse suuruseks ligi 10 000 ruutmeetrit, siis planeerimise käigus kasvas see 21 000 ruutmeetrini. Kristiine keskus avati 28. mail 1999 kell 10:00. Avapäeval külastas keskust 35 000 inimest.

Esimesed poed

Keskuse ankur-rentnikuks sai Eesti esimene ka kaasaegne Itaalia päritolu hüpermarket Primo. Esimese täieliku tegutsemis-aasta jooksul külastas Kristiine keskust 7,5 miljonit inimest ja keskuse kaupluste kogukäive oli 680 miljonit krooni. Aasta hiljem saavutas Kristiine keskus esimest korda sajaprotsendilise rendipindade täituvuse. See fakt andis selge tõuke ka järgmisele laiendusfaasile. 2002. aastal avatud keskuse laiendusega kasvas hoone pind veel 17 000 ruutmeetri võrra.

Kokku lisandus keskusele laienduse esimeses osas 40 uut kauplust, nende hulgas Skandinaavia kodusisustus- ja tekstiilikaubamaja JYSK, samuti laiendasid oma tegevust PlussMiinus Elektroonika ja Giacomelli Sport. Rõivakauplustest avasid oma uksed uues laienduses Naf-Naf, Terranova, Quicksilver, LTB, AG, Reserved, Sangar, Lee Cooper jt. Lisandusid ka Ecco ja Salamander kingapoed ning Hawaii Express ja Citysport spordikauplused ning palju väiksemaid kaubandus- ja teenindusasutusi.

Muutused kauplustega

2002. aasta septembris pani uksed kinni Itaalia supermarket Primo ja Itaalia supermarketi koha võttis üle Eesti turul juba tuntud tegija - Prisma.

2006. aastaks oli Kristiine Keskuse kaupluste käive kasvanud 25,4 protsenti 1,43 miljardi kroonini. Kaubanduskeskuse külastajate arv oli jõudnud 7,77 miljoni inimeseni, mis teeb keskmiseks päevaseks külastuseks 21 000 inimest.

Aasta hiljem - 2007. aasta novembris - avas Kristiine keskuses kaupluse Euroopa üks populaarsemaid moefirmasid NewYorker. Kristiine kauplus oli New Yorkeri esimene esindus Eestis.

2010. aasta septembris valmis Kristiine keskuse suur juurdeehitus, mis tõi linnarahvale juurde uusi ostukohti täiendaval 20 000 ruutmetril. Juurdeehituse suurim rentnik oli Suurbritannia kuulus kaubanduskett Marks & Spencer. 53 000-ruutmeetrine ja 170 üürnikuga Kristiine keskus oli rentnike arvu poolest suurim kaubanduskeskus Eestis.

Aasta hiljem sõlmis Soome firma Citycon Pro Kapitaliga lepingu Tallinna Kristiine kaubanduskeskuse ostmiseks ligikaudu 105 miljoni euro eest. Soome firma oli varasemalt omandanud ka Rocca al Mare keskuse.

2017-2018 alustati Kristiine keskuse etapilist renoveerimist. Töödega alustati 2017. aasta novembris parkimismaja poolses aatriumis ja selle ümbruses. Suveks valmis Baltimaade esimene meelelahutuskeskus ja spordibaar O’Learys koos bowlingu-radade ja kinosaalidega. Samal ajal avati ka uuenenud aatrium ning Reserved'i Eesti suurim kauplus.

Täna tegutseb 53 000-ruutmeetrise brutopinnaga keskuses üle 170 kaupluse ja teenindusasutuse. Kristiine keskuse suuremad rentnikud on Prisma, O’Learys ja LPP grupp (Reserved, House, Sinday ja Cropp) ja Jysk. Keskust külastab päevas ligikaudu 20 000 inimest.

Sügisel valmib Kristiine Keskuse järgmine suurem uuenduskuur, mille käigus värskendatakse kaubanduskeskuse välisilme ning Endla tänava poolsele küljele lisandub toidutänav Kristiine Road.