Maitsevahe mõlemas joogi puhul on selge, selle põhjust uuris tarbijaväljaanne Reader’s Digest. Vahe peitub tõepoolest keskkonnas, milles jook seisab. „Alumiiniumist purkide sisemuses on kiht, mis imeb endasse osa karastusjoogi maitsest ja võib muuta selle maitse mahedamaks,” rääkis keemik Sarah Risch.

Rischi sõnul võib joogi maitse muutuda ka plastikpudelis, mis võib eraldada enda koostises oleva atseetaldehüüdi, mis muudab maitset. Kolmas variant on osta jooki klaaspudelis, mis on oma koostiselt stabiilsem ja selles säilitab kokakoola enda originaalse maitse kõige paremini.

Ekspertide sõnul on osade inimeste maitsemeeled nõnda tundlikud, et nad tunnetavad ära ka kõige väiksema muutuse maitses. Toote maitset võib mõjutada lisaks klaas-, plast- või metallpakendile ka selle säilitamisviis. Erinevates säilitamistingimustes võivad toote maitset mõjutada valgus ja temperatuur.