Eesti suurimas erameditsiinikeskuses hakkab erinevate tervishoiuettevõtete päralt olema enam kui 10 000 ruutmeetrit pinda. Keskuses hakkavad selle valmimise järel tervishoiuasutused tegutsema kokku kaheksal korrusel.

Tervisemaja arendava Pharma Plaza OÜ üks omanikke Tarmo Laanetu ütles, et ehitatav hoone on teine etapp visioonist rajada Veerenni asumisse Eesti suurim ja ajakohaseim erameditsiinilinnak.

Aadressil Töökoja 1 valmivat tervisemaja nurgakivitseremoonial neljapäeval ütles Laanetu, et praeguse suure meditsiinimaja kõrvale kerkiva Veerenni terviselinnaku peahoone ehitus on graafikus ja valmib järgmisel suvel. “Hoonest on aga juba tänaseks üle 90 protsendi rendilepingutega kaetud,” kinnitas Laanetu.

Pharma Plaza OÜ juhatuse liikme Fredrik Gyllenhammari sõnul on spetsiifiliste nõudmiste tõttu terviseteenuste osutamiseks sobilikke ruume Tallinna kesklinna piirkonnas siiani vähe. «Muidu võimsalt areneval Tallinna kinnisvaramaastikul napib valdkonna ettevõtetele terviklahendusi ning näeme selle järele turul väga selget vajadust,” märkis ta.

Kaheksakorruselise, päikesekollektorite ja targa maja lahendusega varustatud hoone rajamine läheb maksma 20 miljonit eurot. Ankurrentnikuna hakkab hoone kolmel korrusel tegutsema Confido Healthcare Group, mille osanik Laanetu samuti on.

Confido avab uues majas rohkem kui 3 000 ruutmeetril pere-, üld- ja eriarstiabi ning päevakirurgia teenuseid pakkuva Confido Erameditsiinikeskuse, Confido Vaimse Tervise Keskuse, Sõltuvusravi Kliiniku, töötervishoiu ekspertkeskuse ning radioloogiateenuste ettevõtte Nordic Imaging.

"Confido on nii kiiresti arenenud, et uue maja ootuses tuleb meil praegustele pindadele lisa otsida väljastpoolt Veerenni tervisekeskust,” põhjendas ettevõtte juht Kadi Lambot vajadust uute avaramate võimaluste järele.

Teiste seas on rendilepingu sõlminud Semetron, Ortopeediaarstid, Spordimeditsiini Sihtasutus ja veeniravikliinik Estonian Vein Clinic.

Hoone arhitekt on Rein Murula ning ehitaja Rand & Tuulberg. Arhitektuuris on kasutanud salutogeenset lähenemist, mis tähendab, et hoone keskkond peab toetama külastaja tervislikku seisundit.

Nii puuduvad omanäolise kujuga hoones kliinikutele tavapärased pikad sirged valged koridorid ja sisenedes ei pruugi aru saada, kas sisened meditsiinihoonesse või näiteks hotelli.

Päikesekollektoritega ja targa maja lahendusega varustatud B-energiaklassi hoones on tervishoiuettevõtete päralt üle 10 000 ruutmeetri netopinda. Tänu maa-alusele parkimiskorrusele ja mahukale parkimismajale tuleb hoone juurde kokku üle 300 autokoha.