1. Kas grillvorsti peaks grillile asetama otse külmikust võetuna?

Vale puha. Tegelikult peaks sobiva vorsti enne küpsetama hakkamist tund aega varem tuppa soojenema tõstma.

Taoliselt tegutsedes ei muutu selle temperatuur liiga järsult. Samuti pruunistub grillvorst kiiremini ega lähe katki, nagu sageli grillimisel juhtub.

2. Kas süsi on grillimiseks valmis, kui enam leeki ei paista?

Alatasa küsitakse grillmeistritelt, millal on süsi grillimiseks valmis. Millal on õige aeg, mil grillvorst grillile asetada. Kas siis, kui otsest leeki enam ei paista või peaks veidi veel ootama?

Maks & Moorits lihatööstuse tootearendusjuht Urmas Sinimeri sõnul on grillsüsi grillimiseks valmis, kui hõõguva süsi kohal on võimalik kätt hoida 4-5 sekundit. „See on nipp, mis tuleks meelde jätta, sest see on ideaalse grillroa õnnestumise üks eeldustest,“ ütleb ta.

3. Kas õige on grillrest asetada grillile ühel ajal koos vorstidega?

Grillimise ettevalmistuse juurde peaks kuuluma grilliresti puhastus ja selle toiduõliga kokku määrimine. Küll aga ei tohiks grilliresti panna grillile samal ajal vorstidega, vaid vastupidi- vorstid peaks asetama sinna peale, kui rest on juba kuum.

See tagab parima tulemuse. Kindlasti kuuluvad õige grillimise juurde ka grilltangid. Väldi kahvliga vorstile aukude tegemist selle keeramisel, sest muidu tulevad lihast mahlad välja ja toode jääb grillimisel kuiv.