Uus disain on ümberkukkumiste suhtes kindlam, kirjutab tarbijaväljaanne Consumer Reports.

Uue sarja kummuti sahtlid on disainitud selliselt, et ei oleks võimalik avada mitut sahtlit korraga, mis võib kapi tasakaalust välja viia ja põhjustada selle ümberkukkumise. Selliselt on Hemnese sarja 8-sahtlilise kummutiga juhtunud mitmeid õnnetusi, mille tagajärjel on vigastata või surma saanud väikelapsed.

Uuel sarjal on veel teine kummut, mille turvamehhanism takistab selle avanemist seni, kui see ei ole kinnitatud seina külge. Nimelt ei hakka kummuti sahtlid enne lahti käima, kui see on kinnitatud seinale. Sellel kummutil on eesosas ainult kaks jalga, kummuti tagumine osa toetub seinale.

Tarbijaväljaande Consumer Reportsi juhtiva teadlase James Dickensoni sõnul on blokeerimismehhanismiga sahtlitesüsteemi pakkumine kindlasti tänuväärne. Küll aga teeb teda murelikuks see, et inimesed võivad võivad tõenäoliselt hakata otsima viise, kuidas turvanõudest mööda hiilida. Sama arvas Dickenson ka selle kummuti osas, mis tuleb kindlasti enne seina külge kinnitada.

Esimesed uut tüüpi kummutid jõuavad USA turule aasta lõpus.

Ohtliku Hemnese kummuti ümberkukkumise tagajärjel on saanud surma kümme väikelast. Statistika kohaselt juhtub USA-s keskmiselt iga 20 minuti järel õnnetus, kus mööbli ümberkukkumise tagajärjel saab viga inimene või kahjustada mõni elektroonikaseade.

Selle probleemi vastu aitaks Dickensoni meelest see, kui eelistataks tugevamat mööblit, mis on raske ja ei vaju väga kergesti ümber. Teine variant on kinnitada sellised kummutid seina külge või panna selle tagaseina eraldi lisaraskus, mis takistaks kummuti ümbervajumist ja ohtliku olukorra tekkimist.