Veel enam, klient saab ühe panga kontole logituna arveldada teises pangas asuvalt kontolt, vahendab ERR Uudised. Seda nõuab septembrist avanev pangandusturg.

Kui klient ise nõusoleku annab, saab ta ühte internetipanka sisse logides ülevaate kontoseisust kõigis pankades, kus ta kontot omab - näiteks SEB-sse logides näha kontojääke ka oma Swedbanki ja LHV arvetel -, ning otsustada, et Amazonist raamatuid tellides tasub ta just Swedbanki arvelt, ehkki on sisse logitud SEB internetipanka või äppi.

"Et inimene saaks hästi oma finantsidest aru, on mugav, kui need kõik oleks ühes pangavaates kuvatud: lähed oma internetipanka sisse ja pank küsib, kas toome erinevates pankades oleva info ühte kohta kokku siia? See muudatus jõuab esimesena klientideni," tutvustab SEB Balti strateegia ja kliendikogemuse juht Andra Altoa.

Altoa toob näiteks, et ühte pangavaatesse kogutud info annab parema ülevaate oma finantsseisust inimesele endale, ent võimaldab ka teenusepakkujal saada paremini aimu, kuidas inimese finantsolukord ja -käitumine näiteks tema laenuvõimekust mõjutab.