Ülemiste keskuse direktor Guido Pärnits rääkis Ülemiste keskuse uuenduse avamisel, et täna sai läbi protsess, mis algas 2007. aastal, kui keskuse juhid ennustasid, et kaubanduskeskustest saab midagi enamat, kui ostlemise koht.

"Ma arvan, et ühe kaubanduskeskuse eesmärk ei ole ainult kasumit teenida, vaid meie ülesanne on teha inimesi õnnelikumaks. Kaubanduskeskuste ülesanne võiks tänapäeval olla pakkuda inimestele tsirkust ja leiba," sõnas Pärnits.

Pärnits tänas kõiki partnereid, kes ligi aasta aega kestnud ehituse juures toeks olid ning kauplusi, kes olid kannatlikud. "Eriti tahaks tänada Rimit, kes oli nõus aastaks enda väga hästi toimiva Hüpermarketi väiksemasse mahtu viima ja nüüd investeerima uude hüpermarketisse," rääkis ta.

KFC avatakse oktoobris

Pärnista sõnul hakatakse tegema ehitustöid esimesel korrusel, koha peal, kus seni oli Rimi supermarket. Esimene Eesti Kentucky Fried Chicken restoran avatakse pärast ehituse lõppu oktoobris.

"Kui küsisime enda klientidelt, milliseid söögikohti nad keskuses näha sooviksid, siis olid kaks populaarsemat Kentucky Fried Chicken ja Vapiano, nüüd on meil need kohe mõlemad olemas," rääkis Pärnits.

"Kuigi viimasel ajal on populaarseks muutunud vegan toit ja tervislikkus, siis arvan, et teades inimesi, söövad nad meelelgi ka kiirtoitu. Kentucky Fried Chicken on kahtlemata kvaliteetne ja pakub inimestele praegu Ülemistes oleva McDonald'si kiirtoidukoha kõrval elamusi," arvas Pärnits.

Apollo kino koos O'Learysega

Pärnits tutvustas uut Apollo kino ja O'Learyse spordibaari, mis on põimunud üheks ja selget vahet kahel ei ole. Apollo kinost leiab uusi erilisi saale, kokku on saale kuus.

"Üks saal on paarisistmetega, mis on väga mugavad ja kindlasti Eestis haruldased. Teine erilisem saal on selline, mida on võimalik kasutada ka teatrietendusteks," rääkis Pärnits.

Praegu veel käivad Apollo kino ruumides viimased ettevalmistustööd, et kohe-kohe kino avada.

Neljas Vapiano Eestis

Ülemiste keskuses avatud Vapiano restoran on eriline uue tellimise süsteemi poolest, mida varem Eestis katsetatud pole. Tellimus on võimalik sisse anda juba sisenedes, seejärel enda toitu lauas oodata nagu tavalises restoranis.

Ülemiste Vapiano on Eestis neljas, Tallinnas kolmas restoran ning kogu frantsiisiketis 235. restoran.

Linn toetab arengut

Avamisel esindas Tallinna linna Tallinna linnavolikogu esimees Tiit Terik, kes tõdes, et kui varem ehitati poed teede ja maanteede äärde, siis nüüd on hakanud Ülemiste näitel linnakeskused kerkima kaubanduskeskuste ümber.

"Inimesed ja nende soovid dikteerivad, millised on kaubanduskeskused. See, kuidas inimesed oma vaba aega veedavad, määrab palju. Ootame huviga, kuidas areneb targaks linnaks," lisas Terik.

Pärnits rääkis väikesel ringkäigul, et peagi avatakse veel batuudikeskus Trampolino ning spordiklubi. Lisaks on võimalik keskusest saada otse Ülemiste Citysse.

Kuigi uuendusega lisandus Ülemiste keskusele 1800 parkimiskohta, tuleks keskuse külastamisel varuda aega parkimiskoha leidmisele.