Veriffi teenus on vajalik kasutajate isikusamasuse ja juhiloa olemasolu tuvastamiseks. BVG valis oma koostööpartneriks Veriffi. Eesti päritolu idufirma asutaja ja tegevjuhi Kaarel Kotkase sõnul on BVG loodud rakendus märk ajastu vaimust, kus ettevõtted loovad kaasaegseid ja turvalisi digitaalse ühiskonna teenuseid.

“Meie selgitame välja, kas Jaan on Jaan ning kas Jaanil on kehtiv juhiluba. Nii saavad Berliini inimesed ligipääsu kasutajasõbralikule teenusele, mis ei tee allahindlusi turvalisuse arvelt. Tänu BVG rakendusele saab Berliinist teerajaja kogu Euroopa ühistranspordi sektorile. Veriffi jaoks on au ja rõõm teha koostööd avaliku sektori ettevõttega, mis loob trende, mitte ei sörgi sabas,” ütles Kotkas.

BVG (Berliner Verkehrsbetriebe) on Berliini ühistranspordi vundament. Tegemist on Saksamaa suurima ühistranspordi ettevõttega, mis opereerib 10 metroo-, 22 trammi-, 150 bussi-, ja 6-praamiliini Berliinis ja selle lähiümbruses. BVG masinapargis on üle kolme tuhande sõiduki ning ettevõtte teenuseid kasutab üle miljardi inimese aastas.

Küberturvalisuse ettevõte Veriff tegeleb isikusamasuse tuvastamisega, kaitstes nõnda ettevõtteid ja nende kliente identiteedipettuste eest. Veriff on globaalne ettevõte, kelle kliendid tegutsevad finants-, jagamismajanduse ja onlinekaubanduse valdkonnas Berliinis, Londonis, New Yorgis, San Franciscos, Viinis ja teistes linnades.

Veriffi Tallinna kontoris töötab ligi 300 inimest. Veriff on kaasanud 8,3 miljoni dollari ulatuses investeeringuid. Ettevõttesse on investeerinud Mosaic Ventures, Y Combinator, SV Angel, ACE & Company, LIFT99, Superangel, Taavet Hinrikus, Ashton Kutcher, Paul Buchheit, Elad Gil, Sten Tamkivi, Ragnar Sass, Taavi Kotka, endine LexisNexise tegevjuht Andrew Prozes ja paljud teised.

Veriff asutati 2015. aastal toona 20-aastase Kaarel Kotkase poolt. Mullu kevadel paigutas Nordic Business Report Kaarel Kotkase Põhja-Euroopa 25 kõige mõjukama noore ettevõtja hulka.