Kuidas sa jõudsid Tallinna Ülikooli?

Õppisin varem Inglismaal muusikalises teatris näitlemist ja kuigi mu õppejõud ning kaasõpilased olid suurepärased, jäi minu kui loomingulise inimese jaoks midagi puudu.
Näitleja elukutse puhul ootad alati kellegi teise jah-sõna karjääriredelil edasiliikumiseks ning sa ei saa olla loomingulise visiooni juht. Pikas perspektiivis see minu plaanidega ei sobinud.
Ma võtsin riski ja tulin Inglismaalt raske südamega ära. Arvasin, et Eestis filmi tegemist õppida oleks minu jaoks õigem. Ning ma ei ole pidanud oma valikus pettuma.

Miks valisid erialaks audiovisuaalse meedia?

Tallinna Ülikooli Balti filmi, media, kunstide ja kommunikatsiooni instituut on ainus mainekas pikemate traditsioonidega filmindust ja meediat õpetav ülikool Baltikumis. Audiovisuaalne meedia annab bakalaureusetasemel piisavalt laia teadmiste pagasi nii televisioonist kui ka filmist. Peale kahte aastat õpinguid tean, et soovin magistitasemel edasi õppida filmistsenaristikat/režiid.

Õpid inglise keeles — milliseid lisaväärtusi see annab? Miks üldse õppida inglise keeles?

Nagu igal promomaterjalil kirjas — see annab rahvusvahelise perspektiivi ja kontaktid! Minu alal annab see võimaluse tutvuda inimestega, kellega tulevikus võiks rahvusvahelisi filmiprojekte läbi viia. Juba räägime kursakaaslastega, kas meie kursuselt tuleb esimesena Eesti — Läti kaasproduktsioonis film või Eesti — Soome? Või hoopis Eesti — Prantsusmaa?

Mida tähendab olla Eesti ainukene ülikooli youtuber?

Kui nii küsida, tekib kohe väga tähtis tunne. See, et selline töökoht üldse eksisteerib, peegeldab meie põlvkonna eripära — YouTube'i meedium on noortele kõige kodusem keskkond ning miks mitte läbi selle aidata potentsiaalsel tudengil erialavalikul otsusele jõuda.

Kuidas õpingud youtuberi tööd toetavad?

Audiovisuaalse meedia õpilased saavad alusteadmised kätte nii kaamera, heli kui monteerimise valdkonnas ning ilma nendeta oleks ma olnud kindlasti nõrgem kandidaat selle töökoha jaoks. Samuti saavad minu armsad kursakaaslased kaasa aidata videote filmimisele — eks kõik lugudes näha olnud kaadrid tulevadki meie igapäevasest elust.

Tutvu Viviani ja tema tegemisetga Tallinna Ülikooli YouTube'is!

Audiovisuaalse meedia erialaga saad tutvuda ka Tallinna Ülikooli veebis SIIN!

Jaga
Kommentaarid