Suur osa Zhongi varandusest tuleb tema osalusest, mis on seotud Hansoh Pharmaceutical Groupiga, kirjutab Bloomberg, kelle miljardäride indeksis on nüüd ka naisel oma kindel koht. Tegemist on Hiina suurima psühhotroopsete ravimite tootjaga, kelle Hongkongi börsile mineku päeval kasvas ettevõtte väärtus 37 protsenti.

Zhong on endine keemiaõpetaja, kes asutas Hansoh Pharma 1995. aastal. Kaks päeva pärast ettevõtte noteerimist Hongkongi börsi põhinimekirjas on ta napsanud varakaima end üles töötanud naise tiitli Aasias selle seniselt omanikult, Longfori Groupi nõukogu juhilt Wu Yajunilt.

Siiski on Zhong oma jõukuselt nüüd Aasia teine naine, jäädes alla Yang Huiyanile, kes on Country Garden Holdingsi kaasjuht. Küll aga pole Yang oma varandust saanud enda tööga, vaid päris selle.

Zhong on oma ettevõtte hüppelise aktsiatõusuga saanud jõukamaks kui ükskõik milline neljast õest Marsi perekonnas, kes pärisid maiustusteimpeeriumi oma vanaisalt.

Ka ületab Zhongi vara väärtus Blair Parry-Okedeni vara väärtust. Teadupärast pani tema vanaisa aluse Cox Enterprises meediatööstusele. Ka on Zhong jõukam kui Christy Walton, Walmarti asutaja Sam Waltoni teise poja lesk.

Zhong on nüüd rikkam kui tema abikaasa Sun Piaoyang, kelle vara väärtus on 9,4 miljardit dollarit ja tuleb tema enda meditsiinitööstusest Jiangsu Hengrui Medicine’st.

Abielupaarile kuuluva vara koguväärtuse järgi on nad ühed maailma kõige jõukamad meditsiinitöösturid, olles üsna samal tasemel Sackleride perekonnaga, kes on teeninud oma vara opioidide müügist, ja Šveitsi Bertarelli perekonnaga, kelle vara väärtus on 16,3 miljardit dollarit.

Zhong märkis börsile mineku päeval, et valitsuse toetus mängib ühe ravimitootja edus suurt rolli. Kulud tervishoiule on Hiinas kasvanud 3,5 triljonilt jüaanilt 2014. aastal 5,9 triljoni jüaanini möödunud aastal. See teeb 852 miljardit dollarit. Aastaks 2023 ennustab Hansoh Pharma, et need kulud on kasvanud 9,4 triljoni jüaanini.

Zhong sai 1982. aastal Jiangsu ülikoolist keemia vallas bakalaureusekraadi ja õpetaski kuni 1990. aastate alguseni Yani põhikoolis keemiat. Tema ettevõte toodab ja arendab vähi-, südame- ning diabeediravimeid. Ligi pool ettevõtte käibest tulebki vähiravimitest.