Eestis hakkab meie uus kool The Nordic School of Hospitality & Innovation – Haaga-Helia Tallinn õpetama teenindusvaldkonna asjatundjaid. Rakenduskõrghariduse õppekava International Hospitality & Service Excellency õppetöö toimub inglise keeles ja peamiseks sihtrühmaks on välistudengid. Kool kolib Porto Francosse 2020. aasta sügisel ning hakkab asuma eraldi korrusel ca 855 m2 suurusel pinnal.

„Haaga-Helia rakenduskõrgkool on juba aastaid teinud koostööd Eesti hotelli-, restorani- ja turismisektoriga. Nüüd astume sammu edasi ja asutame Tallinnas rakenduskõrgkooli vastavalt Eesti seadustele. Haaga-Helia kooli õppekava ühendab hotelli-, restorani- ja turismitööstuse vajadused tugeva innovatsioonialase kogemusega – eriala lõpetanud üliõpilastele avab see ülemaailmse tööturu,“ ütles Haaga-Helia Rakenduskõrgkooli president ja rektor Teemu Kokko.

„Porto Franco on hotelli- ja turismi erialade õpetamiseks suurepärane asukoht, sest asub otse Tallinna turismiväravas,“ lausus Porto Franco juhatuse esimees Rauno Teder.

Haaga-Helia on kõrgelt tunnustatud ja pika ajalooga Soome rakenduskõrgkool, mis on Põhjamaade suurim ja mainekaim hotelli- ja turismiettevõtluse kõrgkool. Tallinnas jätkatakse varasemat koostööd EBSiga, lisaks sellele on uude kooli kaasatud oma ala juhtivaid kõrgkoole Saksamaalt, Hollandist ja USA-st.

Haaga-Helia tegutses Eesti ja Balti turul Haaga-Helia Hospitality Competence Centre ja Haaga-Helia Balti OÜ nime all koostöös EBS-iga aastatel 2015–2019, pakkudes täiendkoolitusi ja partnervõrgustikule klubilist tegevust Hospitality Insiders Club Estonia näol, kuid praegu keskendutakse Eestis ainult uue kõrgkooli avamisele.

Haaga-Helia on ärisuunaga rakenduskõrgharidust andev Soome kõrgkool, mille missiooniks on teenindus-, müügi- ja ettevõtlikkusmeelsete spetsialistide koolitamine ning sellealaste uuringute tegemine. Koolil on tänase seisuga ligi 10 500 üliõpilast ning üle 630 õppejõu ja töötaja.
Porto Franco kontseptsiooni on loonud Londoni arhitektuuribüroo Chapman Taylor, hoonekompleksi arhitektid on Ott Kadarik ja Mihkel Tüür, peaprojekteerijaks Estkonsult OÜ. Maja projekteeritakse ja ehitatakse LEED Gold standardite järgi. Porto Franco mere ning vanalinna lähedus pakub loomingulist ning inspireerivat miljööd.