Eesti Energia põhjendas juhi vahetust energeetikas toimuvate väga kiirete muutustega.

„Energiakaubandus keskendub nii elektri ja primaarenergia ostule Eesti Energia klientide tarbeks kui ka arendab välja uusi kauplemisega seotud teenuseid, mis laiendavad oluliselt üksuse seniseid tegevussuundi. Esimeste selliste teenustega loodame turule jõuda käesoleva aasta lõpuks, järgmise alguseks,“ ütles juhatuse liige Margus Vals. „Eero Sirendi varasem töökogemus finantssektoris loob hea eelduse väljakutsete ja uute võimalustega toimetulemiseks.”

Eero Sirendi on varem töötanud SEB pangas erinevatel ametikohtadel 25 aastat ja omandanud seeläbi laialdased teadmised finantsturgudest. Ta on lõpetanud EBS-i.

„Eesti Energia on lähiajal käivitamas mitmeid põnevaid projekte nagu näiteks virtuaalne elektrijaam, mis võimaldab meil klientidele raha teenida nende ülearust elektrivõimsust turule vahendades, ning algoritmkauplemine, kuna turud muutuvad järjest keerulisemaks ja ettearvatumaks. Samuti on peagi tekkimas uued turutooted seoses Baltikumi desünkroniseerimisega Venemaa elektrivõrgust,“ rääkis Sirendi.

Eesti Energia energiakaubanduse üksus on regiooni juhtiv energiatoodete kaupleja, kes vahendab turule erinevaid elektritootjaid, pakub turule ligipääsu teistele kauplejatele ning kaupleb täiendavalt õlitooteid, gaasi, süsinikukvoote ning teisi sertifikaate. Energiakaubanduse äriüksus on aktiivne nii füüsilistel energiaturgudel kui ka füüsiliste turgudega seotud finantsinstrumentide turul.