Maxima alandab oma poodides lahja ja kange alkoholi hindasid, uute tavahindadega valik on kättesaadav 1. juulist. Hindade alandamine toimub poeketi kaupluste ja logistikakeskuse olemasolevate varude ja juurdehindluse arvelt.

"Jaeketi ostustatistikast lähtuvalt langetame hinnad 1. juulist õllel, siidril, kokteiljoogil ja kangematest vägijookidest viinal ning brändil. Kõikides Maximates üle Eesti saavad vähemasti 17 niisugust alkohoolset jooki uue soodsa tavahinna," andis Maxima Eesti tegevjuht Marko Põder teada hindade langetamisest toiduketi kõikides poodides üle Eesti.

Põder lisas, et nimetatud päevast langevad Maxima poodides hinnad õlle puhul kümnest sendist pudelilt ja pooleliitrise viina puhul pooleteise euroni välja.

"Alkoholiaktsiisi langetamisest ja sellest mil poodides on soodsama hinnaga kaubad väljas on juba mõni aeg räägitud. Nii on tarbija ootused üles köetud ja aega ootamiseks, mil kaubavarud ja hankijate uued hinnad sealmaal, väga ei ole. Kaupleja peab pakkumistega vastama klientide ootustele, seda me ka teeme," tõdes Põder ja lisas, et hinnaliidri kontseptsioon on Maxima tugevus ja äristrateegia osa.

Järgmisest nädalast langetab hindu ka Tallink

Alates järgmisest esmaspäevast, 1. juulist langetab Tallink Grupp Eesti-Soome vahel opereerivate laevade kauplustes esimesest väljumisest hindu ligi 700-l tootel. Hinnalangus on tingitud Riigikogu poolt 13. juunil vastu võetud otsusest langetada 1. juulist 2019 kange ja lahja alkoholi aktsiisi 25% võrra.

"Lubasime omalt poolt kohe, kui alkoholiaktsiisi langetamise arutelud kevadel hoogu võtsid, et Tallink langetab hindu laevapoodides koheselt, kui aktsiisi langetamise otsus jõustub. Järgmisel esmaspäeval see seadus jõustub ning Tallink peab oma sõna ja madalama hinnaga tooted on meie laevadel Megastar, Star, Silja Europa ja Sea Wind müügil koheselt, päeva esimesest väljumisest," lausus Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

"Oleme endiselt seda meelt, et alkoholiaktsiisi langetamine oli õige otsus, sest põhja piiril reisivatele miljonitele inimestele loob see taas suurema motivatsiooni osta kaasa Eesti aktsiisi ja käibemaksuga tooteid. Seetõttu leidsime ka, et kohene hinnalangetus pardal on ka õige samm meie poolt. Rõhutan samas endiselt ka seda, et odav alkohol ei ole kindlasti ning ei peaks olema peamine põhjus, miks Eestit külastatakse või meie laevadega reisitakse, kuid see on osa laiemast konkurentsipildist, mille kõrval peame nüüd sama otsustavalt edasi tegelema Eesti kui kõige ägedama sihtkoha turundamisega," lisas Nõgene.