"Prisma soovib pakkuda oma klientidele püsivalt soodsaid hindu ja seda ka alkoholitoodete valikus ning alandame hindu sõltumata kõrgema hinnaga sisseostetud laojääkide olemasolust,“ selgitas Prisma sortimendidirektor Kaimo Niitaru.

Niitaru sõnul langevad hinnad pea pooltel Prisma sortimendis olevatel toodetel, mida aktsiisimuudatus puudutab. "Langetame hindu üle 300-l eelkõige kohalike tootjate nagu A. Le Coq, Saku ja Liviko tootel vastavalt aktsiisimuudatusele. Sellest tulenevalt langeb näiteks õllehind keskmiselt 0,14€ ja kange alkoholi hind 1,5€.“ Prisma sortimendidirektor kinnitas ka, et järgmised müügihinna muudatused sõltuvad sellest, millal uued sisseostuhinnad tootjatel ja tarnijatel Prismale kehtima hakkavad ja kui kiiresti suudetakse laos olevad kogused ära realiseerida.

Prisma loodab, et seaduseloojad suudavad tulevikus tagada maksurahu, mis kindlustaks stabiilsemad hinnad ja võtaks ära vajaduse kaupu enne planeeritud aktsiisitõuse varuma hakata.

Prisma Peremarket AS kommunikatsioonijuht Piret Lankots täiendab: "Ja isegi kui alkoholi hind langeb, soovitame alkoholi tarbida mõistlikult ka uute hindade puhul ning tuletame meelde, et vastutustundlikku peremarketina ei saa Prisma lojaalsusprogrammiga alkoholi ostude eest boonuseid koguda ega ka kasutada."

Ka Selver laseb hinnad alla

"Üle 500 toote hind muutub juba järgmisel nädalal kõikides Selveri kauplustes üle Eesti ja e-Selveris. Sellega on tagatud enam nõutud toodete väljamüügihindade alanemine," sõnas Kasulikule Selveri kommunikatsioonijuht Rivo Veski.

"Püüame muudatused teha nii ruttu kui võimalik. Garanteerime, et enamik tootehindu muutub juuli- ja augustikuu jooksul," lisas ta.