Emaettevõtte konsolideerimata kahjumi osa finantstulemusest oli ligi 5 miljonit eurot, see sisaldab tütarettevõtte Regional Jet OÜ osutatavate lennuteenuste täiendavaid hinnakokkuleppeid 2018. aasta kohta, mis LOT-iga sõlmiti koostöö uuendamise raames möödunud nädalal.

Nordic Aviation Groupi müügikäive tõusis 2018. aastal 107,7 miljoni euroni, mis on 30% enam kui eelneval aastal. Nordica Tallinna liinivõrgus reisijate arv kasvas ligi 33 protsenti, küündides 765 000-ni ning lendude arv kasvas 38 protsenti, ulatudes pea 16 000-ni. Kokku lendas Nordica lennukitega 2018. aastal Tallinna liinivõrgus ja välisturgudel ligikaudu 2 miljonit inimest.

Nordica juhatuse liikme Kristi Ojakääru sõnul ei loonud lennumahtude ja reisijate arvu kasv siiski eeldusi positiivse majandustulemuse saavutamiseks. "Finantstulemust mõjutasid eelkõige Tallinna liinivõrgu jätkuv kahjumlikkus ning lennumahtude muutusega kaasnevad kulud, sealhulgas lennukite püsikulud," ütles Ojakäär.

Ojakääru sõnul jõudis Nordica ühtlasi LOT-iga kokkuleppele ühisfirma Regional Jet'i tehtavates investeeringutes. "Osanike vahelistes suhetes on saavutatud uus tasakaal, mis võimaldab ettevõtet üheskoos edasi arendada," lisas Ojakäär.

"Nordical on selge siht tõsta kasumlikkust. Selle aasta alguses tehtud muudatused liinivõrgus on juba tänavusi majandustulemusi positiivselt mõjutanud ning sügisest keskendume vaid kasumlikele tegevustele, peatame kahjumlikel liinidel lendamise ning keskendume tütarfirma Regional Jeti kaudu välislendude opereerimismahtude suurendamisele," lisas Ojakäär.

Regional Jet OÜ tegevusmahtude toetamiseks suurendas Nordica eelmisel aastal lennukiparki kolme lennuki võrra ning tulevatel aastatel on plaanis lennukiparki suurendada veelgi enam. Läinud aastal lisandunud lennukid alustasid tütarfirma Regional Jet välislepingute taitmist peamiselt Skandinaavia suurimale lennufirmale SAS.

Nordica teatas juunis, et ümberkorralduste tulemusel peatatakse oktoobri lõpust lendamine viiel kahjumlikul liinil kuni konkurentsiolukorra paranemiseni ning jätkatakse lende Tallinnast Stockholmi, Brüsselisse ja Varssavisse, mida teenindab alates 1. juulist LOT. Sulgemisele lähevad Kopenhaageni, Vilniuse, Viini, Kiievi ja Trondheimi liinid,

Lisaks lennuliinide sulgemisele loobub Nordica edaspidi oma kliendibaasi teenindusega ja piletimüügiga seonduvast, need funktsioonid antakse üle Poola lennufirmale LOT.

Nordicat hakkab 1. septembrist juhtima endine Ekspress Grupi juht Gunnar Kobin. Tema brutopalk saab olema 15 000 eurot kuus. See on üle 5000 euro kõrgem kui eelmistel Nordica juhatuse esimeestel Hannes Saarpuul ja Jaan Tammel ning ületab mäekõrguselt ka enamikke teisi riigifirmade juhtide palkasid.