Praegu saab e-Selverist tasuta kaupa koju tellida, kui kaupade maksumus on vähemalt 39,99 eurot. Sellest väiksema tellimuse puhul lisandub teenustasu summas 4,50 eurot. Alates 15. juulist tõuseb tasuta kojuveo piirmäär märgatavalt - 99,99 euroni. Sellest väiksema tellimuse puhul lisanduvaks teenustasuks on alates kuu keskpaigast 4,90 eurot.

Selveri kommunikatsioonijuht Rivo Veski sõnas Kasulikule, et e-Selveris on teenustasud ja tasuta kojuveo piirmäär püsinud muutumatuna alates teenuse pakkumise algusaastast (2015). Ligemale viie aasta jooksul on nii kütusehinnad kui tööjõukulud teinud märkimisväärse hüppe.

"E-toidupoodide komplekteerimis- ja kojutarneteenus on mugavusteenus, millega kaasnevad suured tööjõu-, logistika- ja arenduskulud. Kõik turuosalised on tänaseks mõistnud, et pakkudes tasuta teenust, ei ole võimalik seda pikaajaliselt arendada, kasumlikult toimida ja nii konkurentsis püsida," tõdeb Veski.

Kaubale ise järele minemine muutub samuti tasuliseks

Praegu on e-Selverist tellitud toodetele ise poodi järele minemine tasuta. Alates 15. juulist lisandub ühe euro suurune tasu. Veski sõnul on komplekteerimistasu lisatasu mugavuse eest, millega kaasneb kaupmehe poolt vaadates suurem ressursikulu.

"Pakume e-poes kaupasid samade müügihindadega, mis füüsilistes poodides, aga kasutame teenuse pakkumiseks suuremat tööjõukulu. Möödunud aastal avas e-Selver e-toidupoe jaoks eraldi ehitatud komplekteerimiskeskuse, mis on sisuliselt pimepood, kus ühtki klienti ei käi, kuid kus töötab sadakond töötajat. Need inimesed teevad hommikust õhtuni tööd, et täita e-Selveri tellimusi," nendib Veski.

e-Selver tarnepiirkond laieneb veelgi

e-Selver on Veski sõnul Eesti suurima kaubavaliku ja kojuveopiirkonnaga e-toidupood. "Tellimusi veame koju Pärnus ja Pärnu lähiümbruses, suures osas Harjumaal ja tükikesel Raplamaast. Juba järgmistel kuudel nihutame tarnepiirkonna piire Tallinnast veelgi kaugemale – seda selleks, et pakkuda kõige suurema sortimendiga (sortimendis 16 000 kaubaartiklit) kaubavalikut võimalikult laiale elanikkonnale Eestis," lubab ta.

"e-Selveri järgmiste piirkondade lisamine ei too kaasa hinnatõusu. Praegune hinnatõus on tingitud turul toimuvatest protsessidest ja on loomulik, et Selver liigub nendega kaasa," lisab Veski.

Prisma ja COOP on juba hindu tõstnud

Viimaste kuude jooksul on enda kojuveo hindu tõstnud nii COOP kui ka Prisma. COOP tõstis alates 1. juunist tasuta kojuveo piirmäära samuti 99 euro peale. Väiksema tellimuse puhul rakendub teenustasu summas 3,50 eurot. Prismas peab sõltumata tellitava kauba hinnast maksma kojuveo eest neli eurot.

Hinnamuutustega pole veel kaasa läinud Maxima kaupu koju toimetav Barbora. Seal maksab kojuvedu 0,99 eurot kuni 3,99 eurot (sõltuvalt kliendi valitud kohaletoimetamise ajast). Tasuta saab kauba koju, kui klient tellib üle 40 euro eest.