Viis peamist saadetist, millega Omnival kõige enam probleeme esineb:

  • raha;
  • huule- ja nuusktubakas, samuti ka e-sigarettide vedelikud;
  • ravimid ja osad toidulisandid;
  • narkootilised ained;
  • kiiresti riknevad toiduained.

Raha saatmiseks eraldi lahendus

Nimetatud saadetiste puhul ei pruugi alati olla probleemiks saatmise keeld, vaid hoopis valesti pakkimine. Näiteks, võib sularaha saata, kuid selleks tuleks kasutada siseriiklikku rahakaarti või välismaale saates Western Unioni kiirrahakaarti.

Rahakaardiga jõuab raha ühest postkontorist teise minutitega. Lisaks ei ole selle kasutamiseks vaja pangakonto olemasolu. Rahakaardisaaja võib selle väljamaksmiseks pöörduda ükskõik millisesse postkontorisse ning soovi korral tuuakse kaart koju kätte.

Samuti on see turvaline, kuna rahakaardi väljastamine registreeritakse ning see makstakse välja üksnes dokumendi ettenäitamisel. Samad tingimused kehtivad ka Western Union kiirkaardiga raha saatmisel.

Tubaka jaoks eraldi reeglid

Tubakatooteid saavad Euroopa Liidu piires saata maksuvabalt ainult eraisikud ning ainult isiklikuks tarbeks, mitte regulaarselt ja väikestes kogustes. Vastupidisel toimimisel käsitletakse seda kaubamüügina ning sel juhul tuleb tasuda aktsiisimaksu. Koguse üle otsustab ja vastutab sihtkoha tolliametnik.

Rahvusvaheliselt ei või ravimeid saata ega saada, kui üheks pooleks on juriidiline isik - näiteks veebipood. Eraisikuna võib ilma ravimiameti loata saata kuni viis avamata ravimit, milles võib olla kuni 100 tabletti. Loomulikult on keelatud narkootiliste ja psühhotroopsete ravimite saatmine posti teel.

Toidulisanditele ravimitele kehtestatud reeglid ei laiene ja neid võib interneti teel tellida, kuid tasub teada, et mõnikord võivad teise riigi toidulisandid osutuda Eesti seaduse mõistes ravimiteks. Kahtluse korral soovitab Omniva võtta ühendust Ravimiametiga.

Brändikaupade jaoks on ekspertiis

Kahjuks esineb aeg-ajalt ka juhtumeid, kus välismaa veebipoest tellitud odav brändikaup osutub võltsinguks. Kui selline kahtlus mõne paki puhul tekib, siis teostab kohalik brändi esindaja ekspertiisi. Võltsingu korral kaup hävitatakse ja kauba saajale ei kompenseerita transpordi ega kauba maksumust.

Saadetise saaja peab hüvitama võltsitud kauba kinnipidamise-, ladustamise- ja hävitamisekulud, seega soovitab Omniva teadlikult kauba tellimisest hoiduda, seda eriti, kui tellija on teadlik, et tegemist on võltsinguga.

Teiste keelatud või eritingimusel edastatavate saadetistega on võimalik tutvuda Omniva kodulehel.