Majandusleht märgib, et tehing annab tunnistust Hiina üha kasvavast huvist nn aluskursuste vastu, mis ühendavad keskhariduse intensiivse inglise keele toega valmistamaks välisõpilasi Suurbritannia ning USA ülikoolidesse astuma.

Briti ülikoolid on üha suurema rahalise surve eest ning on üha rohke huvitatud välisüliõpilaste kaasamisest. Viimased peavad hariduse eest maksma mitu korda rohkem kui Euroopa Liidust pärit tudengid ning suur osa neist tuleb just Hiinast.

CATS Colleges opereerib koole Cambridges, Londonis, Canterburys, Shanghais ja Bostonis, lisaks kuulub neile 10 rahvusvahelist keeltekooli Suurbritannias, USAs ja Kanadas.
Ostja Bright Scholar on välja kasvanud Hiina kinnisvaraarendajast Country Garden, mis portfelli osana tegeles ka koolide ehitajana. Aktsiate esmases avalikus emissioonis New Yorgis kogus ettevõte 2017. aastal 181 miljonit naela ning mullu veel lisaks 190 miljonit. Ettevõttele kuulub Hiinas 69 kooli enam kui 42 000 õpilasega.

Mitmed Hiina koolipidajad on alustanud teistesse riikidesse laienemist, sest Hiina võimud kontrollivad kasumit taotlevaid haridusettevõtteid üha karmimalt ning keskklassi nõudlus USA ning Euroopa eliitülikoolide hariduse järele üha kasvab.

Eelmisel aastal teenis Bright Scholar 1,8 miljardit jüaani suuruse käibe juures 249 miljardit kasumit. Väljapool Hiinat asuvate koolide selle aasta kuue kuu käive oli 16 miljonit jüaan.