USA kaubanduskomisjon otsustas trahvi määramise kolme poolt- ja kahe vastuhäälega ning enne selle jõustamist peab see saama heakskiidu ka justiitsministeeriumilt, vahendab uudistekanal The Guardian.

Juhul, kui see trahvi heaks kiidab, oleks see rahaliselt suurim karistus, mille kaubanduskomisjon ühele tehnoloogiaettevõttele määrab, ja ka üleüldiselt ajaloo suurim trahv privaatsusreeglite rikkumise eest.

Trahvimise poolt olid komisjoniliikmed eranditult vabariiklikust parteist.

Osana kokkuleppest hakkab Facebook uuesti uurima, kuidas ta oma kasutajate andmetega ümber käib, ent lahendus ei piira ettevõtte võimekust jagada seesugust teavet kolmandate isikutega, selgub lahendist.

Mullu kevadel paljastati, et konsultatsioonifirma Cambridge Analytica kasutas kümnete miljonite Facebooki kasutajate andmeid, et koostada neist psühhograafilised profiilid ja seeläbi mõjutada neid valimistel.

Cambridge`i ülikooli professor Aleksandr Kogani firma Global Science Research sai nimelt ligipääsu kasutajate isikuandmetele - elukohad, koolid, poliitilised eelistused jne, luues rakenduse nimega "thisisyourdigitallife", mida aastal 2013 laeti alla 270 000 korda.

Allalaadijate kaudu pääses ettevõte ligi ka nende sõprade andmetele, mis tähendas, et sel oli infot miljonite inimeste kohta. Facebook lubas rakendusel endal küll andmeid kasutada, aga neid Cambridge Analyticale edasi müüa mitte - andmete hävitamises veendumine ei pakkunud ettevõttele aga süüdistuste kohaselt mingit huvi.