Agentuuri allika sõnul kavatsetakse desinformatsiooni kasutada uute Venemaa-vastaste sanktsioonide kehtestamiseks. Ta lisas, et praegu viivad Lääne luureteenistustused läbi aktiivset Venemaa-vastast kampaaniat.

Väidetavalt kordab kampaania 2015. aasta nn Panama dokumentide skandaali stsenaariumi ning Lääne luureteenistused panevad oma huvidest lähtudes kokku informatsiooni, mida levitada USA välisministeeriumiga lähedalt seotud organisatsioonide kaudu. Allika sõnul on sellisteks organisatsioonideks näiteks korruptsioonivastane võrgustik OCCRP ja Rahvusvaheline Uurivate Ajakirjanike Konsortsium (ICIJ). Samuti olevat abiks George Sorose ja Bill Browderi juhitud väljaanded.

Allikas avaldas arvamust, et ilmselt plaanib Valge maja desinformatsiooni kasutada uute sanktsioonide õigustamiseks. "Sellised sammud on otsene sekkumine Venemaa Föderatsiooni välissuhetesse riigi destabiliseerimiseks, Venemaa majandusliku potentsiaali nõrgestamine ja riigi juhtide üle poliitilise mõju haaramise katse," lisas ta.