Paljude toodete odav hind võib kogenematu kliendi segadusse ajada ja teha keeruliseks otsustamise, kas toote puhul on hinna ning kvaliteedi suhe paigas, kirjutab Home Hacks.

Kahtlemata leiab Ikea kauplustest väga kvaliteetseid tooteid, mille hind on madal, kuid kvaliteet selle hinna eest võrdväärne isegi poole kallima tootega teises poes.

Parimad tooted, mida IKEA kauplusest osta:

  1. Vaip Stockholm - vaipade hinnad võivad tavapoest ostes ulatuda sadade eurodeni. Küll aga pakub Ikea soodsaid naturaalsest materjalist vaipasid, mille kvaliteet on suhteliselt hea. Teine hea omadus on Ikea vaipade puhul on lihtne ja ajatu disain, mis sobib paljudesse kodudesse.
  2. Kontoritool Markus - ekspertide sõnul on selle tooli puhul tegemist väga kvaliteetse tootega. Lisaks on see samaväärsete toolide seas palju soodsama hinnaga, lisaks on sellel lausa 10-aastane garantii.
  3. Beebivoodi Gulliver - taskukohase ja vastupidava lastevoodi leidmine võib ostutuda parajaks ülesandeks. Gulliveri beebivoodi kohta on kliendid kommenteerinud, et see on enda vastupidavuse kohta väga hea hinnaga. Paljud on kasutanud voodit mitme lapse kasvamisel, mistõttu on see kindlasti soodne ost.
  4. Maitseaineriiul Bekväm - lihtsa disainiga maitseaineriiuli saab kätte üsna soodsa hinnaga ja sellele võib leida kasutust erinevates kohtades. Puidust riiulit on võimalik kasutada nii värvimata kujul, kui värvida see endale sobivasse tooni.
  5. Riiul-käru Råskog - käru on taskukohase hinnaga ja sellele võib leida väga palju erinevaid kasutuskohti. Selda võib kasutada asjade mugavaks hoidmiseks vannitoas, köögis, kontorinurgas või miks mitte ka raamatute hoidmiseks. Lisaks muudavad selle eriti mitmekülgseks rattad, millega saab riiulit kergesti ühest kohast teise liigutada.
  6. Kunstmaterjalist lambanahk Ren's - sellise hinnaga lambanahad ja muud kunstnahad võivad sisustuspoodides maksta üsna palju. Antud lambanahk sobib nii soojendavaks istumisaluseks kui vaibaks näiteks magamistoa voodi ette. Lisaks sobib see kokku paljude erinevate stiilide ja kodudega.
  7. Riiul Kallax - sellel riiulil on kuubikukujulised riiulid. Sellised riiulid on hetkel sisekujunduses väga populaarsed, kuid võivad olla paljudes sisustuspoodides üsna kallid. Riiulit saab kasutada mitut moodi, kas püstiselt või pikali, lisaks on võimalik osta juurde sobivas suuruses erinevaid korve või karpe, mis sobivad riiulile ideaalselt.
  8. Väike laud Lack - üheks väga soodsaks ja vastupidavaks tooteks on Lack laud, mis on ruudukujuline. See suurus sobib paljudesse väiksematesse kodudesse ja selle hind on väga taskukohane.
  9. Juhtmekomplektid ja lambid - Ikeas on suur valik juhtmeid ja muid tarvikuid, et endale ise sobivas stiilis lamp või valgusti kokku panna. Lisaks saab valida juurde erinevaid lakke keeratavaid konkse, kuhu valgusti riputada ning erikujulisi pirne, millega lisada isikupära.
  10. Hoiukarbid - need sobivad ideaalselt kodu korrastamiseks ja asjade silma eest ära koristamisel. Karbid on saadaval erinevates suurustes ja sinna saab paigutada ära kõik asjad, mis võivad tekitada riiulitel või laudadel segadust.

Halvimad tooted, mida IKEA kauplusest osta:

  1. Madratsid - Ikeast on võimalik soodsa hinnaga osta ka madratseid, kuid nendel on varasemate klientide poolt paraku üsna kehvasid tagasisidesid. Tihti lähevad madratsid kiiresti läbi ja ei ole väga mugavad.
  2. Kummut Malm - kuulus Malmi kummut on põhjustanud palju õnnetusi väikelastega. Kuigi kummut on soodsa hinnaga ei tasu selle ostmisega riskida, kui peres on väikseid lapsi.
  3. Myskgräs tekk - selle toote saab Ikeast kätte küll väga soodsa hinnaga, kuid tagasiside põhjal ei ole see kuigi vastupidav. Kliendid on öelnud, et teki sisu liigub liialt selle sees ringi ja võib koguneda pika peale teatud kohtadesse tükki.
  4. Kummiga linad - klientide sõnul on Gaspa nimeline lina küll odav, kuid see tundub puutudes kare ja ei ole oma hinda väärt. Lina peaks olema valmistatud satiinist, kuid kasutajate sõnul ei tundu see päris õige.
  5. Diivan Klippan - diivan on küll soodne ja lihtsa disainiga, kuid lihtne disain ei ole istumiseks kuigi mugav. Samuti on tagasisidedes välja tulnud, et diivan kulub kiiresti pärast ostu.
  6. Hemnes voodiraam - taaskord on tegemist väga soodsa tootega, kuid mitte väga vastupidavaga. Kliendid on öelnud, et raam hakkab kiiresti logisema ning ei pea vastu raskusele ega liigutustele, mistõttu eelistada kindlamat konstruktsiooni.
  7. Plastikust lõikelauad - Ikea plastikust lõikelauad on soodsad, kuid saavad kasutamisel kiiresti kahjustada. Samuti ei pea see väga hästi vastu mitmeid kordi nõudepesumasinas pestes ja lõikekohtadesse hakkab kogunema mustust.
  8. Plastikust toidukarbid - plastikust toidukarbid on Ikea köögiosakonnas küll väga soodsa hinnaga, kuid ei ole kuigi vastupidavad ja kipuvad nõudepesumasinas sulama ja oma kuju muutma.
  9. Frären rätikud - Ikea rätikud on soodsa hinnaga, kuid jällegi mitte kuigi vastupidavad ja õhukesed. Samuti võivad need pesumasinas pestes hargnema hakata.
  10. Põrandalamp Alang - kuigi paljusid teisi lampe soovitatakse Ikeast osta, sest nende hinna ja kvaliteedi suhe on kenasti paigas, siis ei pea see paika põrandalampide puhul. Selle lambi puhul on tegemist tootega, mis kohe algusest peale kõigub, lisaks on selle lambivari proportsioonist väljas ja liiga väike.