Prantsuse leiutaja ja ettevõtja Franky Zapata tuhises pühapäeval Pariisis Bastille' päeva paraadi ajal oma reaktiivmootoriga hõljuklaual üle tseremoonial osalenud riigipeade, vahendab ERR Uudised.

Väärsi kommenteeris ETV saates "Ringvaade suvel", et ekstreemspordis või meelelahutusvaldkonnas võib selline masin olla laialdasemalt kasutusel juba lähema paari aasta jooksul, kaitsetööstuses läheb selleks ilmselt aega viis kuni kümme aastat.

"Kaitsevaldkonnas tervikuna tuleb kõigepealt mõista seda, et pettumustvalmistavalt kaitsetööstus kindlasti ei ole täna see, mis üldse sellist tehnoloogia arengut eest veab, vaid pigem jookseb järele sellele, kuhu meie kommertsrakendused liiguvad," rääkis Väärsi.

Väärsi sõnul on selline tendents tekkinud viimase kümnendi jooksul, sest tehnoloogia areneb väga kiiresti, kuid kaitsevaldkonnas võtab asjade kasutuselevõtmine aega. "Kasutajale suunatud lahendused nagu kas või elektritõukerattad on palju lihtsam kasutusele võtta kui kuskil mingit militaarrakendust tööle panna," märkis ta.

Väärsi selgitas, et jalaväelased ei kao ka tulevikus kaitsesektorist kuhugi, kuid neil on kasutamiseks pisut teistsugused vahendid.