Ida-Harju politseijaoskond pööras nädala alguses tähelepanu sellele, milliseid reegleid peaksid elektrilise tõukerattaga sõitjad järgima.

"Elektriline tõukeratas on aina enam populaarsust koguv tõsiseltvõetav sõiduriist, mis arendab kiirust kuni 35 km/h, võimsamad mudelid isegi kuni 60 km/h. Kuna tegemist on üsna uudse liikumisvahendiga, ei sisalda kehtiv liiklusseadus elektrilise tõukeratta mõistet ning ilmselt seetõttu võib sellega sõitjaid näha nii kõnni-, kergliiklus-, kui ka sõiduteedel," seisis teates.

Et aga probleeme või õnnetusi vältida, toob politsei välja tõukeratturitele kehtivad põhireeglid:

1. Elektrilise tõukerattaga sõitjat käsitletakse kui jalakäijat

Seega kõnnitee või kergliiklustee olemasolul peab tõukerattur neid kasutama. Siinkohal on oluline meeles pidada, et tagada tuleb jalakäijate ohutus ning parim on seda teha nende kiirusel liigeldes.

Kasutada võib ka eraldi jalgrattateed või kergliiklustee jalgratturitele ettenähtud osa, kui see ei takista jalgrattureid. Kõnnitee või kergliiklustee puudumisel peab elektrilise tõukerattaga sõitja liiklema vasakul teepeenral nagu jalgsi käieski ning pimedal ajal on ka elektrilise tõukeratta kasutajal vajalik helkur.

2. Oht on võrdne auto või mopeediga sõitjaga

Arvestades, et elektriline tõukeratas võib liikuda auto või mopeediga võrreldava kiirusega ja sellega kukkumine või kokkupõrge teise liiklejaga võib juhtuda üsna kergesti, soovitab politsei sellise tõukerattaga sõites alati kiivrit kanda.

Olenemata sellest, kas oled jalakäija, jalgrattur või sõidukijuht, märka alati enda ümber toimuvat ja ole valmis teed andma ka siis, kui sul on tegelikult eesõigus.