"Kui pauk käis, siis olid ka kohe leegid taga, ei mingit aeglaselt kärssamist, sest tuld võtsid ümbruses olnud raamatud ja paberid," kirjeldas eluhoone omanike poeg Martin Ervin.

Plahvatust ja leeke märkasid teisel pool tänavat olnud noored, kes koheselt 112 helistasid. Põleng oli õnnelik õnnetus, sest leeke märgates tegutseti kiirelt. "Õnneks keegi viga ei saanud, kuid kahjud eluhoonele on ulatuslikud," sõnas Salva Kindlustuse varakindlustuse osakonna juhataja Alver Kivirüüt. Maja oli kindlustatud Salva Kindlustuse poolt.

Eluhoone omanike poeg Martin Ervin selgitas, et tegemist oli Hiinas toodetud rattaakuga, mis oli toodud elutuppa laadima. „Tagajärjeks on nüüd see, et üks tuba on täielikult hävinenud, aga kuumuse, suitsu ja kustutusvee tagajärjel vajab terve maja taastamist,“ märkis Ervin.

"Antud juhtum ilmestab väga selgelt seda, et kindlasti on soovitus kõigil jälgida, millisel pinnal te oma akusid või elektroonikaseadmeid laadite, kas vahetus läheduses on kergelt süttivaid materjale ning mitte jätta seadmeid täiesti järelevalveta," mainis Salva Kindlustuse varakindlustuse osakonna juhataja Kivirüüt.

Kivirüüt selgitas, et kindlasti ei tasu laadivat seadet voodisse jätta. Tuleks jälgida, et laadides asuks seade pinnal, mis oleks raskesti süttiv - näiteks kivi, klaas, betoon. Varakindlustuse osakonna juhataja kirjeldas, et võimalusel tasub ratta akut laadida eluruumide asemel pigem garaažis või siis ruumis, kus ümbert on eemaldatud süttivad materjalid. Laadivat seadet ei tohi jätta järelvalveta.

"Salval oli just hiljuti sarnane juhtum ka mobiiltelefoniga, mille aku kuumenes laadimisel üle ja jättis põletusjäljed põrandapinnale," ütles Kivirüüt. "Õnneks ei võtud põrand tuld, aga ohtliku situatsiooni tekitas see ikka," lisas ta.