"Maailmaturu toorme hindade tõusutrend võrreldes varasema aastaga jätkus ning avaldas tugevat mõju Eesti mootorikütuste jae- ja hulgihindadele. Toormehindade tõusule lisaks mõjutas kütuse jaehindu ka jätkuvalt tugev kohalik konkurents ja võitlus turupositsioonide üle," kirjutas Neste juhtkond majandusaasta aruandes.

"Varasemate aastate järjestikused aktsiisitõusud ja sellest tingitud suured hinnaerinevused lõunanaabritega kinnistasid veelgi Eesti transpordiettevõtete tankimist Lätis, Leedus ja Poolas. Siseturu hinnakonkurents ning aktsiisitõusust tekkinud tankimiste väljavool survestas tugevalt marginaale ning põhjustas olulisi piirkondlikke hinnaerinevusi," lisas juhtkond.

Mullu juunis avas kütuse jaemüüja uue jaama Jõgeval ning sellega kasvas Neste võrk üle Eesti 61 tanklani. Kokku investeeris Neste oma tanklate makseterminalide uuendamisesse, uute tanklate ehitusse, infrastruktuuri ning terminali renoveerimisse 2,2 miljonit eurot.

Neste Eesti keskmine töötajate arv kasvas mullu kolme inimese võrra 50 töötajani, kelle palgakulu kasvas aastaga 1,7 protsenti 1,4 miljoni euroni. Juhatuse liikmetele maksis ettevõte mullu töötasu 122 400 eurot. Maksu- ja tolliameti andmetel oli Neste Eesti 2018. aastal Eesti suurim äriettevõttest maksumaksja.

Bilansipäeva seisuga on ettevõtte jaotamata kasum 22,6 miljonit eurot. Mullu maksis Neste dividende 12 miljonit eurot ning tänavu plaanib maksta 4 miljonit eurot.