Eesti rahvuslikule lennufirma Nordica ja Poola lennufirma LOT tütarfirma Regional Jeti müügitulemused olid ettevõtte enda kinnitusel oodatust paremad. See tingiski mullu ligi 68 miljoni euro suuruse müügitulu, mis teeb 2017. aasta võrreldes 80% käibekasvu.

Negatiivsema poole pealt tuli aasta lõpus deklareerida ka väike, 40 000 euro suurune kahjum. Intensiivne laienemine ja investeeringud suutlikkusse teha lende suuremas mahus avaldasid negatiivset mõju ettevõtte omakapitalile, kuid ettevõtte kinnitusel on omanikud praeguseks selle küsimuse lahendanud – lennufirma olla finantsiliselt tugevas positsioonis ja valmis viima oma äritegevuse järgmisele tasemele.

Ka ettevõtte juhatuse esimees Jan Palmér on arenguga väga rahul. „See on äärmiselt muljetavaldav, kui lühikese aja jooksul on organisatsioon suutnud ettevõtte äriidee muuta suurepärasteks tulemusteks. Meie praegused näitajad on lennundustööstuses selgelt üle keskmise. Oleme nüüdseks ületanud kriitilise massi lennukite arvu osas, et olla väga konkurentsivõimeline, paindlik ja kindlalt jätkusuutlik regionaallende tegev lennuettevõte,“ rääkis ta.

Kasv jätkub ka 2019. ja 2020. aastal uute pikaajaliste lepingute sõlmimisega. Need näevad ette nelja ATR72 ja seitsme CRJ900 rakendamist klientide tellimuste täitmiseks. Enne 2020. aasta suvehooaega alustatakse käitamist uue lennukitüübiga, milleks on 110- kuni 120-kohalised reaktiivlennukid Embraer 190/195. Kuna Nordica lennud peatatakse Tallinna liinivõrgus alates selle aasta oktoobri lõpust, suunatakse vabanenud lennumasinad ja meeskonnad teiste klientide teenindamiseks. Ettevõtte lennukipark kasvab 2020. aasta suvehooajaks 26 lennumasinani.

„Euroopa suurte lennufirmade plaan osta sisse oma liinivõrgus olevate regionaallendude käitamine väiksematelt ettevõtetelt on alles algusjärgus, kuid Ameerika Ühendriikides on see protsess kestnud juba pikki aastaid. Sellel on väga selged majanduslikud põhjused ja tegemist on mõlemapoolse kasuga. Regional Jet on täielikult pühendunud, et sellest uuest arengust osa saada,“ lisas Jan Palmér.

2016. aastal loodud lennufirma käitas eelmisel aastal 19 lennukit (neist 12 olid CRJ900 tüüpi ja seitse ATR72-600 tüüpi) ning andis tööd 450 inimesele, kellest 85 töötas Tallinnas asuvas peakorteris ja 370 eri baasides üle Euroopa – Vilniuses, Kopenhaagenis, Billundis, Århusis, Stockholmis ja Varssavis. Selle aasta suvel on ettevõtte klientideks emafirmad Nordica ja LOT, kuid ka SAS, Air Serbia, Luxair, Flybe, Loganair, SmartLynx ja Great Dane Airlines.

Ettevõtte enda kinnitusel on Regional Jet kujunenud Euroopas üheks suurimaks lennuteenuseid osutavaks ettevõtteks, mis keskendub täielikult allhankelendude pakkumisele suurematele lennufirmadele.