1Partner Kinnisvara juhi Martin Vahteri sõnul on korteri keskmine hind eelmise aasta juuliga võrreldes kasvanud kümme protsenti, mis on küllalt märkimisväärne.

”Ilmselt nüüd jääbki keskmine hind pidama 2000 euro juurde ja ülespoole. Kerge hinnakasv jätkub, aga kindlasti enam mitte nii kiires tempos. Pigem jäid hüppelised tõusud ja langused eelmisse aastasse ning tänavu on kõik näitajad aasta algusest lausa ebaharilikult ühtlasel tasemel. Kui tavaliselt kukuvad tehingud juulis koos sooja suve ja puhkustega ära, siis tänavu langust polnud. Kinnisvaraturul kestab selgelt rahuaeg, rapsimist pole ning see on tegelikult tervislik nii müüjatele kui ostjatele,” rääkis Vahter.

Juulis tehti Tallinnas kinnisvaraga kokku 1247 ostu-müügitehingut. Kortereid müüdi 794, mis on 1,7 protsenti juunist enam. Kalleim korter müüdi 572 000 ning odavaim 6 000 euroga.

Juulis müüdi Tallinnas 32 hoonestatud elamumaa krunti, mis on seitsme võrra vähem kui varasemal kuul. Kalleim elamumaa sihtotstarbega hoonestatud kinnistu müüdi ühe miljoni ning soodsaim 8400 euro eest.

Möödunud kuul müüdi seitse elamumaa krunti, mis on juuniga võrreldes nelja võrra vähem. Kalleim krunt maksis 320 000 ja odavaim 5000 eurot.