Soome leht Taloussanomat kirjutab, et tänavu on nii kehv mustika-aasta, et hinnad on tavapärasemast kõrgemad ja marju napib. Põhjusena tuuakse välja eelmise aasta kuiv sügis, kus mustikataimedel läks metsas kogu aur elus püsimise peale.

Ida-Soomes elav eestlane Anne, kes tegeleb iga aasta aktiivselt mustikakorjamisega, nendib, et mustikaid on sel aastal Soomes tõesti väga vähe.

“Nii on ka kõikide teiste marjade ja metsasaadustega — pohlad, vaarikad, seened… neid kõiki on vähe.”

Anne ütleb, et vihma pole üldse sadanud ja ilm on olnud kuiv. Ta lisab, et on kuulnud jutte sellest, et Helsingi turul müüakse hoopis Eestist pärit kukeseeni ja marju.

Eestis on olukord vastupidine. Mitmed Balti jaama turu müüjad ütlevad, et on olnud erakordselt hea mustika-aasta ja marju tuleb veel juurde. Ainult ühe müüja meelest on sel aastal saak kehv ja marju pole väga palju.

Nii, nagu erinevad arvamused, erinevad ka hinnad. Balti jaama turul on mustika kilohind hetkel vahemikus 5,5 — 7,9 eurot.

Enda lõbuks mustikaid korjav Silvi, kes käib enamasti metsas Vääna-Jõesuu kandis, on selle aasta mustikasaagiga väga rahul. Marju olevat nii palju, et ei jaksagi enam süüa. Tema sõnul on tänavuse aasta saak erakordne.