Pärast üksikutes poodides testimist laienes "Zweite Chance" ("Teine võimalus" - toim.) projekt nüüd kõikidesse 53 IKEA kauplusesse Saksamaal. Selle käigus saavad kasutajad IKEA-le tagasi müüa oma kasutatud mööbli, mis seejärel alla hinnatult "aardenurgas" uuesti müüki pannakse, vahendab portaal iamexpat.de.

Saksamaa IKEA portaalis leiab alajaotuse "Zweite Chance", milles enam kui 1000 tootest koosnev nimekiri esemetest, mida tagasi ostetakse. Nimekirjas on vaid IKEA originaalmööbel, rõhuga populaarsematele toodetele nagu söögilauad, toolid ja kummutid, millele suurem "järelturg".

Sõltuvalt esemete seisukorrast maksab IKEA kasutatud mööbli eest 30-50 protsenti selle alghinnast. Kui pakkumine vastu võetud, viib klient toote IKEA-sse tagasi, kust saab vastu kokku lepitud summas sama poe vautšeri.

Sügisel avab IKEA Tallinnas Peterburi teel oma esimese väljastuspunkti Eestis. Tallinna väljastuspunkti ja näidistesaali juht Aleksejs Mihailovs ütles Delfile, et "Teise võimaluse" projekti laienemine teistesse riikidesse sõltub selle menukusest Saksamaal.

"Teenus on pilootprojektina toimiv hetkel ainult Saksamaal, kus hinnatakse klientide huvi IKEA toodete tagastamise vastu ning seejärel otsustatakse, kas teenus avada ka teistes riikides. Projekti tulemusi jälgitakse kogu Baltikumis, kuid hetkel on veel liiga vara spekuleerida, kas teenus tehakse kättesaadavaks ka teistel turgudel," kommenteeris ta.

Tallinna-poe täpset avamiskuupäeva ei ole IKEA veel avaldanud.