Kaubamajade grupp Stockmann teatas eile, et nimetas alates 19. augustist ametisse uue juhi Jari Latvaneni, kes oli varem HKScani toidutööstuse tegevjuht.

Latvaneni sõnul on oluline, et Stockmann tegutseks ka edaspidi väljaspool Soomet.

„Meil ​​on Baltimaades väga tugev positsioon. Kui vaadata sealseid arenguid, on see väga hea,” ütles Latvanen.

Tallinnas avas Stockmann Liivalaia tänaval kaubamaja 1996. aastal, kus müügipindala on viiel korrusel kokku 14 500 m².

Stockmanni majandustulemused ja kasumlikkus nõrgenesid hiljuti, mida Latvaneni sõnul tingisid paljud tegurid.

Stockmann teatas eile samuti, et kaalub Lindexi moeketi müüki, niiet grupp võib tulevikus välja näha teistsugune. Lindex, kes on viimastel aastatel sageli oma tegevdirektorit vahetanud, on Stockmanni netokäibest teeninud umbes poole.

Sel moel mängib moekaubandus Stockmannis senisest veelgi väiksemat rolli. Varem loobus Stockmann ebaõnnestunud Seppäläst.

Latvanen ei kommenteerinud, millise ülesehituse Stockmann tulevikus omandab ja kas näiteks praegust kaubamajade arvu vähendatakse.

„Globaalselt on kaubamajadel endiselt kindel tarbijabaas. Selle kohta on suurepäraseid näiteid Euroopas ja Aasias, kus kaubamajad on teinud täieliku pöörde ja toonud kaasa kasvu,” ütles Latvanen.

Latvaneni sõnul on Stockmanni bränd kooniline. Stockmannil on tugevad püsikliendid ja kõrge kvalifikatsiooniga pühendunud töötajad.

Mehe sõnul tuleb lisaks ühe katuse alla koondatud teenustele üles ehitada ka digitaalsed teenused.

Stockmann teatas täna, et uuendab oma veebisaiti. Uus ilme on tulemas sügisel. Samuti ütles Latvanen, et e-kaubandus mängib üha olulisemat rolli.

Uus juht deklareeris, et ei usu pelgalt säästmisstrateegiasse, vaid rääkis, et ettevõte peab olema seal, kus on tarbijad, ja panema tarbijad ostma.

Latvaneni töökogemuste hulka kuuluvad metsandushiiglane Stora Enso ja rahvusvaheline toidukompanii Nestlé, kus Latvanen on töötanud kõrgetel ametikohtadel.

Stockmanni eelmine tegevjuht Lauri Veijalainen astus kevadel tagasi, asudes septembris Venemaal tegutseva Soome ettevõtte East Office tegevdirektoriks.