13.08.2019, 00:05
ETTEVÕTLIK EESTI | Saaremaa toidutööstuse tippude toodang rändab peale mandri-Eesti ka Lidlisse ja peagi Hongkongi
FOTO:
Mandril ja välismaal kõrgelt hinnatud Saaremaa toidutööstuse edu taga on hea tooraine, investeeringud moodsatesse seadmetesse ja tark ressursikasutus.
„Siin tuleb tsiteerida klassikuid: kõikse paremad naised on meitel, kõikse paremad vaated on meitel ja kõikse parem toit on meitel,” muigab nii Saaremaa kui ka kogu Eesti ühe suurima kalatööstuse Vettel OÜ juht Ivari Vokk (41) vastuseks ajakirjaniku küsimusele, mis Saaremaa toidu nii heaks teeb, et see on hinnas nii maakonnas endas kui ka väljaspool.
„Eks Eesti inimese jaoks on Saaremaa pisut selline muinasjutuline, siinne toit on kindlasti ka väga puhas,” märgib kalatööstust 2017. aasta lõpus juhtima hakanud muhulane juba tõsisemal toonil. „Saaremaal tehakse asju hinge ja südamega ning heast toorainest,” on ta veendunud.