Rootsi kodanik Björn Rosengren (60) on olnud kõrgtehnoloogilise globaalse ettevõtte Sandvik tegevjuht alates 2015. aastast. Enne seda (2011-2015) oli ta tegevjuht Wärtsiläs, mis toodab ja teenindab mere- ja energiaturgude energiaallikaid ja muid seadmeid. Kolmteist aastat (1998-2011) oli Rosenberg erinevatel juhtimiskohtadel ettevõttes Atlas Copco, mis on maailma juhtiv jätkusuutlike tootlikkuslahenduste pakkuja.

„Juhatusel on hea meel, et Björn Rosengren astub ABB-s juhtpositsioonile ning toob endaga kaasa tõestatud väärtuste loomise kogemused ja juhtimisoskused, mida ABB vajab ümberkujundamise järgmisel etapil," ütles ABB nõukogu esimees ja praegune tegevjuht Peter Voser.

„Mul on au liituda tõeliselt globaalse tehnoloogialiidriga pärast seda, kui olen oma praegused kohustused täitnud," märkis Rosengren. „Tootmisettevõtete jaoks sellisel pöördelisel ajal peab ABB jätkuvalt paremini vastama globaalsete klientide vajadustele ning pakkuma ainulaadset tehnoloogiat ja digitaalseid lahendusi. Ootan põnevusega koostööd oma uute kolleegidega kogu maailmas, et tõsta ettevõtte väärtust kontsernistrateegia elluviimise kaudu ning anda meie üksustele ja inimestele selleks täielikud volitused."

Rosengren astub ametisse 1. märtsist 2020.