Nädalavahetusel avaldas Delfi turukaupade hindu võrdleva artikli, kus selgus, et nädala sees on turul osade kaupade hinnad tunduvalt odavamad kui nädalavahetusel. Uurisime paari taluniku käest, kas vastab tõele, et nädalavahetuseks lisatakse kaupadele hinda, sest eeldatavasti on siis nõudlus suurem.

Nurme taluperemehe Aarne Arro sõnul selline väide tõele ei vasta. Ta lausub, et Nõmme turul selline taktika levinud ei ole, ehkki selline tunne võib jääda, kui võrrelda näiteks kukeseene hindu nädala sees ja nädalavahetusel. Arro ütleb, et töönädala lõpus lastakse turul kukeseene hind alla, et kogu kaup saaks müüdud. Nädalavahetusel tuuakse uued ja värsked kukeseened peale ja neid müüakse õige hinnaga.

“Kartuliga meie seda ei tee. Kartulil on palju erinevaid sorte, mistõttu on ka palju erinevaid hindu. Hind oleneb sordist ja maitseomadustest. Tavaline kartul on muidugi kõige odavam.”

Aarne nendib ka, et turul müümise kulud on kallid ja kõike ühe euroga müües ei saaks ära elada. Ta ei usu, et keegi hindadega niimoodi meelega mängiks, et nädala sees on üks hind ja nädalavahetusel teine hind.

Rebala aiandi taluniku Arvo Oleki sõnul ei tõsteta reeglina hindu nädalavahetusel kallimaks. Tema ei ole enda sõnul sellist tegutsemisviisi Balti jaama turul näinud.