Käive kasvas aastaga 0,2 protsenti, 32,8 miljoni euroni. Korrigeeritud EBITDA kasvas 4,1 protsenti, 18,8 miljoni euroni. Puhaskasumiks kujunes 7,2 mln eurot ja see kasvas 21,2 miljonit eurot, peamiselt seoses dividendi tulumaksukulu vähenemisega 20,5 miljoni euro võrra.

Teises kvartalis läbis Tallinna Sadama sadamaid 5,3 miljonit tonni kaupa ja 2,9 miljonit reisijat. Kaubamaht kasvas 4,3 protsenti ja reisijate arv 0,1 protsenti. Laevakülastuste arv suurenes 3,7 protsendi võrra 2039 külastuseni.

Tallinna Sadama juhatuse esimehe Valdo Kalmu sõnul mõjutas teise kvartali tulemusi puistlasti kasv, mis tulenes peamiselt uue kaubaoperaatori PK Terminal poolt puistlastiterminali käivitamisest ning jätkuvalt tihedas konkurentsis vedellasti mahtude taastumisest eelmise aasta tasemele.

„Reisijate arv kasvas teises kvartalis eelkõige Tallinn-Helsingi liini mõjul. Juuni lõpus alustas Muuga-Vuosaari liinil liiklemist Eckerö Line’i laev MS Finbo Cargo, mis teenindab nii veokeid kui sõidukitega reisijaid, samuti asus sellel liinil sõidukitega reisijaid teenindama ka Tallink oma laevaga Sea Wind. Nende sündmuste mõju avaldub kontserni finantstulemustele valdavalt alates kolmandast kvartalist,“ ütles Kalm.

Suurima kasvu nii müügitulus kui kasumlikkuses tegid Saaremaa ja Hiiumaa liinide reisiparvlaevad ja jäämurdja Botnica seoses lepinguliste tasude indekseerimise ja tegevuste efektiivsemaks muutmistega.