Mõista-mõista, mis see on? Pisike mees, pikk habe suus, kes ta peale vaatab, see nutab. Õige vastus on sibul. TF Banki klienditeenindusspetsialist Liisbeth Mäe armastab teha kodus oma perele sibulapirukat. Kiire, lihtne ja soodne toit, mille staar-elemendiks on muidugi sibul. Plaaditäie mahlase piruka valmistamiseks kulub potitäis hakitud sibulat ja umbes sama palju pisaraid. Kuna tegemist on Liisbethi perekonnas populaarse roaga, otsustas ta omal nahal katsetada 11 sibula hakkimise meetodit, mida jälgides peaks silmad kuivaks jääma.

Kuidas siis ikkagi hakkida sibulat nii, et nutt kallale ei kipuks?

1. Hoia leiba suus.

Sellega oli nii ja naa, kuid Liisbeth kaldub pigem „ei toimi“ poole. Sibul sai peaaegu lõpuni hakitud, kui pisarad hakkasid jooksma. Kuna leib hakkas suus lagunema, oli seda ka suhteliselt ebamugav teha.

2. Pane kraanist vesi jooksma.

Ole veejoale nii lähedal kui võimalik, effekt on null. Seega antud meetod ei toimi.

3. Koori sibulat teeküünalde keskel.

Nii kummaline, kui see ka ei oleks, see TOIMIB.

4. Hoia hakkimise ajal vett suus.

Tüütu, lisaks kõigele ei toimi.

5. Peale sibula koorimist pese see korralikult nühkides külma vee all üle.

TOIMIB.

6. Tee kõrvatagused külma veega märjaks ja siis haki sibulat.

Täiesti jabur, aga eksperimendi huvides Liisbeth otsustas siiski proovida. Nagu te ise juba illmselt aimasite, antud meetod ei toimi.

7. Pane sibularõngas kõrva taha.

Järjekordne jaburus, kuid uskumatu, see TOIMIB.

8. Haki nii, et juure osa lõikad ära kõige viimasena.

Ei toimi.

9. Haki sibulat suusaprillide/ujumisprillidega.

TOIMIB, mis on iseenesest ju loogiline.

10. Puhu suuga endale nina alla koguaeg tuult.

Vähe sellest, et see ei mõjunud, hakkas ka pea ringi käima.

11. Haki lahtise akna all.

TOIMIB, ühtlasi ka Liisbethi lemmik kõikidest proovitud meetoditest.

Seega nagu näha, on sibula hakkimise teemal liikvel palju linnalegende, kuid on ka meetodeid, mis päriselt toimivad.