„Tugev majanduskeskkond ning jätkuv kiire palgatõus on toonud endaga kaasa ka ennetähtaegsete tagastuste arvu kasvu, üha enam makstakse kuiselt tagasi rohkem kui lepingus ettenähtud,“ ütles Kokmann, kelle ettevõte pakub kiirlaenu Raha24 kaubamärgi all.

Kokmann märkis, et kodumaistele teenusepakkujatele soodne konjunktuur paistab olevat püsiv, kuna Eestis tegutsevaid suurpanku võib hiljutiste skandaalide ja mainekahju tõttu ees oodata rahastamistingimuste halvenemine, mis omakorda võib tuua kaasa nende laenude kallinemise.

BB Finance raporteeris oma klientide arvu kasvust juuni lõpu seisuga 90 000 inimeseni. Esimese poolaastaga taotles Kokmani sõnul tarbijakrediiti üle 40 protsendi rohkem kliente kui mullu samal perioodil ning Raha24 alt võetud laenude maht ulatub 18 miljoni euroni.

„Üha enam mõeldakse sellele, milline krediidiandja tuleb mu soovidele vastu, kes on paindlikum ja kiireim ning kellel on minu jaoks parim pakkumine,“ selgitas Kokman.

Kokku väljastas BB Finance juuni lõpu seisuga tänavu ligi 10 000 laenu, mida on kolmandiku võrra rohkem kui mullu samal perioodil. Võrreldes eelmise aastaga on keskmine laenamise periood kasvanud kahelt 3,5 aastani.

Finantsinspektsiooni andmetel on Eestis eraisikutel eelmise aasta detsembri lõpu seisuga 539 764 kehtivat tarbimislaenu lepingut. Keskmine tarbimislaenu võtja on keskmist palka teeniv pereinimene. Suuremaid summasid laenavad kõrghariduse ja kõrgema palgatasemega inimesed, kelle isiklik netosissetulek algab 950 eurost.