Vilniuses avati kevadel Baltikumi uhkeim Maxima, millel on eristuseks neli X-i. Uurisime järgi, kas nelja X-iga Maximat on lähiajal ka Eestisse oodata.

Maxima turundusdirektor Janne Laik sõnab, et nad on Maximas sätestanud oma strateegiaks olemasoleva võrgustiku tugevdamise, ennekõike uuendades olemasolevaid kauplusi ning luues klientidele uusi väärtuspakkumisi, sh juurutades uusi ja uuenduslikke tehnoloogiaid ja parendades ostukogemust.

“Loomulikult juhul kui tekib uusi ja paljulubavaid võimalusi, siis oleme — nii nagu ilmselt ka kõik teised jaeketid — valmis kaaluma ka oma keti laienemist.”

Kuid Janne sõnul nõuab see väga põhjalikku analüüsi ning võimalik laienemisotsus omakorda sõltuks sellise analüüsi tulemustest — kas sellise võimaliku laienemise mõju tegevustulemustele tervikuna loob uut väärtust nii kliendile kui ka Maximale kauplejana.

Janne ütleb, et Maxima on oma kaupluste võrgustikku arendanud viimase 15 aasta vältel, lähtudes sellest, et kauplused oleks klientidele võimalikult sobivas asukohas ning nad pakuksid seal neile parimaid tooteid soodsa hinnaga.

"Ka meie kaupluste kontseptsioonid on üles ehitatud tarbijate erinevaid eelistusi silmas pidades — meil on 56 kodulähedast X-formaadi kauplust, 21 XX-formaadi supermarketi ning kolm XXX-hüpermarketit."

Neile lisaks on ka tänavu kevadest nende uus mugavuspood Maxima Express Tallinna vanalinnas. Kliendid hindavad väga nende hüper- ja supermarketites kui ka kodukauplustes pakutavat laia valikut, samuti on väga positiivse klientide tagasiside saanud vanalinna Maxima Express kauplus, sõnab Janne.

"Hetkel meil suuremahulisi laienemisi kavas pole, kuid kui astume tulevikus selles osas mõned märgilised sammud, siis kindlasti teavitame ka kliente ja avalikkust."