"Veel nime poolest Reformierakond on täielikult loobunud reformimeelsusest ja seda ilmestab hästi Kaja Kallase seisukohavõtt pensioni II samba vabakslaskmise küsimuses," märgib ta. "Teadlikult sõnu väänates ja inimesi eksitades nimetab ta valitsuse plaani II samba lõhkumiseks, mis ei vasta tõele."

Seeder pole nõus mitte üheski Kallase poolt nimetatud punktis. "Keegi midagi ei lammuta. Isamaa pensionireformi ettepanek toob endaga kaasa inimeste sissetulekute suurenemise ja remondib pensionikorraldust muutes selle jätkusuutlikumaks. Kõige rohkem parandab see samm just väiksema sissetulekuga inimeste heaolu."

Seeder nendib, et pensionifondide sissetulekud võivad lühiajaliselt väheneda ja neil tekib täiendav vajadus ennast klientide ees tõestada nii parema tootlikkuse, väiksemate haldustasude kui suurema paindlikkusega. "Kui Reformierakond muretseb ainult pankade käekäigu pärast, siis selle võiks ka otse välja öelda. Eesti inimesed pole nii rumalad, et neilt peaks ära võtma õiguse otsustada oma rahakoti sisu üle."

Kaja Kallase seisukohta saab pikemalt lugeda SIIT.